Koruma Dairesi Başkanı Vuraldan, Vali Balkanlıoğluna

Koruma Dairesi Başkanı Vuraldan, Vali Balkanlıoğluna ziyaret


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından Afyonkarahisarda düzenlenen İl Koruma ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürleri ile Personeli Eğitim Seminerine katılmak için Afyonkarahisara gelen Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Yesari Vural, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlunu makamında ziyaret etti.
     Balkanlıoğlu, kabulünde yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının gibi önemli bir kuruluşun Afyonkarahisarda bulunmasının Afyonkarahisarı tanımasının için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.
     Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı son derece kritik ve önemli görevleri yerine getirdiğini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Devlet ve hükümet başkanları dahil, ülkemizi ziyarete gelen yabancı devlet başkanlarının can güvenliğinin, hassas yerlerin, stratejik yatırımların korunması gibi bir çok açıdan önemli görevleri yerine getiriyorsuzun. Bazen bir devlet yetkilisine yapılan suikast orada rejim değişikliğine bile yol açıyor. Tunusta muhalif lideri öldürüldü görüyorsunuz. Rejim tehlikeye girdi ve hükümet istifa etti. Bir çok sorunlar yaşanıyor. Dolayısıyla koruma tedbirleri son derece önemli. Koruma, polisin en önemli görevlerinden birisidir.
     Vural da yabancı ülkedeki polislerin gelip, Türkiyede eğitim aldığını belirterek, farklı ülkelerden sürekli eğitim talepleri geldiğini vurguladı.
     Vural, geçen yıl itibariyle 17 bin polise koruma eğitimi verildiğini bildirdi
     Konuşmaların ardından Vural, Balkanlıoğluna üzerinde Koruma Daire Başkanlığının logosu bulanan bir şapka ile toplantının fotoğraflarını hediye etti.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Koruma Dairesi Başkanı Vuraldan, Vali Balkanlıoğluna Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER