Korumalı iş yerlerine hibe desteği

Korumalı iş yerlerine hibe desteği


KASTAMONU (A.A) - Korumalı iş yerleri için hibe desteği verileceği bildirildi.
     Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, çalışma imkanı kısıtlı olan engelli kişilere istihdam ortamları oluşturulması amacıyla kurulacak korumalı iş yerlerinin desteklenmesi amacıyla karşılıksız hibe desteği sağlanacağı belirtildi.
     Engelli kişilere mesleki rehabilitasyon imkanı veren işletmelerin sayısının ve etkinliklerinin artırılmasının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Engelli istihdamında artış amacı ile kurulacak korumalı iş yerlerine kuruluş sermayesi olarak 150 bin Türk Lirasına kadar destek verilecektir. Ayrıca kurulacak iş yerlerinde çalıştırılacak engellilerin ilk bir yıl süre ile maaşları karşılanacaktır. Türkiyede faaliyet gösteren eğitim alanındaki kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerce hazırlanacak projelerden kabul edilenlere verilecek maddi destekler, özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden kesilen ceza paraları fonundan karşılanacaktır.
     Proje tekliflerinin, projenin uygulanacağı ilde bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine verileceği belirtilerek, proje tekliflerinin son teslim tarihinin 25 Mart olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Korumalı iş yerlerine hibe desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER