Koruyucu Aile Projesi

Koruyucu Aile Projesi -Burdur Valisi Yılmaz: -Devlet, ailesinin yanında olmayan çocuklara her zaman sahip çıkar


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, devletin, ailesinin yanında olmayan çocuklara her zaman sahip çıktığını bildirdi.
     Vali Yılmaz, Belediye Kültür Salonunda düzenlenen ve imamların katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen Gönül Elçileri projesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
     İmamlardan proje kapsamında yer alan Koruyucu Aile kavramını vatandaşlara anlatmalarını isteyen Yılmaz, Devlet ailesinin yanında olmayan çocuklara her zaman sahip çıkar. Hiçbir ortam aile sıcaklığıyla kıyaslanamaz. Bu anlamda bu çocuklara sıcak bir yuva sağlayabilmek için herkesin bir şeyler yapması gerekiyor dedi.
     Çocuklara aile ortamında sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Vali Yılmaz, Anne baba olarak birlikte veya ayrı ayrı kısa süreli de olsa evden uzaklaştığınızda çocuklarınızın o sürede ne kadar sıkıntı çektiklerini görebiliyorsunuz. Allah kimseyi anne babasız bırakmasın, kimseye de evlat acısı vermesin diye konuştu.
     Toplantıya, Burdur Müftüsü Osman Artan da katıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Koruyucu Aile Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER