Koruyucu Aile Uygulaması ve Gönül Elçileri

Koruyucu Aile Uygulaması ve Gönül Elçileri Projesi tanıtıldı


KOCAELİ (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Koruyucu Aile Uygulaması ve Gönül Elçileri Projesi tanıtıldı.
     Gölcük Ford Otosan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Kocaeli Valisi Ercan Topacanın eşi Sevim Topaca, Vali Yardımcısı Mustafa Pekdemirin eşi Gülay Pekdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü de katıldı.
     Sevim Topaca, burada yaptığı konuşmada, projenin Aralık ayında Türkiye genelinde başlatıldığını belirtti.
     Projenin, yaşlıları, engellileri, kadınları ve çocukları kapsadığını ifade eden Topaca, şöyle konuştu:
     Öncelikli ayak, sosyal hizmetlere bağlı kuruluşlardaki çocuklarımızın aile ortamına kavuşturulmasını amaçlamaktadır. Sadece koruyucu aile değil, gönüllü aile ve gönüllü bireyleri çoğaltmaktır amacımız. Biz çocuklarımızı mükemmel yetiştirebiliriz. Sevgi, ilgi ve şefkatle büyütebiliriz. Fakat bizim çocuklarımızın dışında iyi şartlarda yetişmeyen çocuklar var olduğu sürece ne bizim için, ne de çocuklarımız için mükemmel bir dünya var olamaz. Onun için gelin yuvalardaki çocuklarımızın elinden tutun diyoruz. Yuvalardaki çocuklarımızın maddi anlamda hiçbir eksiği yok. Fakat aile ortamı, aile sevgisi çocuğun gelişiminde en büyük etkenlerdendir. Oradaki çocuklarda aidiyet duygusu çok geri planda kalıyor. Çocuk nereye ait olduğunu fark edemiyor. Amacımız koruyucu aile ortamında, bu aile sıcaklığını çocuklara vermektir.
     Projeyi ocak ayında tanıtmaya başladıklarını, geri dönüşlerin mükemmel olduğunu aktaran Topaca, Herkesin koruyucu aile olmasını beklemiyoruz. Ancak gönüllü aile ve bireyler olabiliriz. En azından çevremizi bilgilendirerek, farkındalık oluşturabiliriz dedi.
     Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, sinevizyon eşliğinde projeyi anlattı.
     Sunumun ardından 15 yıldır koruyucu aile yanında kalan Meral Sarıteke, yaptığı konuşmasıyla herkesi duygulandırdı.
     Koruyucu anne Hatice Cihangir ise kızıyla çok mutlu olduğunu, çevresindeki insanları koruyucu aile olmaları yönünde teşvik ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Koruyucu Aile Uygulaması ve Gönül Elçileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER