KOSGEBden Kumyaka köyündeki pansiyonculara destek

KOSGEBden Kumyaka köyündeki pansiyonculara destek


BURSA (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa İşletme Geliştirme Müdürü Ahmet Akdağ, 30 girişimci adayın projelerinin kabul edilmesi halinde, 30 bin lira geri dönüşümsüz destek verileceğini açıkladı.
     Kumyaka köyünde pansiyonculuğun yeniden canlandırılması için KOSGEB desteğiyle verilen 60 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sona erdi. Eğitime katılan 30 girişimci, düzenlenen törenle belgelerini aldı.
     KOSGEB Bursa İşletme Geliştirme Müdürü Ahmet Akdağ, 30 girişimci adayının müracaatlarının ardından, projelerinin kabul edilmesi halinde iş kurmaları için 30 bin lira hibe, 75 bin lira geri ödemeli kredi desteği verileceğini kaydetti.
     İlk defa köye özel proje yaptıklarını bildiren Akdağ, şöyle konuştu:
     Kumyaka köyündeki girişimciler, köy evlerinin çok odalı, birçoğunun da boş olduğunu ve ev pansiyonculuğunu bu projeyle geliştirmek istediklerini belirttiler. Öncelikle burada pansiyon işletmeciliğinin ne olduğunu, neler yapılması gerektiğini, standart yakalama noktasında nasıl hizmet beklediğini görebilmemiz gerek. Bu konuda 30 girişimci ilk olarak 18 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında 60 saatlik eğitimlerini tamamladılar. Eğitimlerini tamamlayan girişimcilerin bilinçli bir işletme için projeleri kabul edilirse kuruluş, makine teçhizat ve genel giderler için kredi verilebilecek.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber KOSGEBden Kumyaka köyündeki pansiyonculara destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER