KOSGEBin girişimci destekleri

KOSGEBin girişimci destekleri -KOSGEB Müdürü Cebeci: Trakyada kadın girişimcilerin sayısı erkeklere göre daha fazla


TEKİRDAĞ (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, Trakyada kadın girişimcilerin sayısının erkeklere göre daha fazla olduğunu söyledi.
     Cebeci, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile imzaladıkları girişimci eğitimi protokol töreninde yaptığı açıklamada, Tekirdağda girişimcilere yönelik hizmetlerinin devam ettiğini belirterek, Çorlu TSO ile imzaladıkları protokol çerçevesinde belirlenecek 30 girişimci adayına uygulamalı girişimcilik eğitimi verileceğini kaydetti.
     Cebeci, eğitimden gerekli bilgi donanımına erişerek yeterlilikle mezun olan girişimciye 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da 2 yıl geri ödemeli ve faizsiz olmak üzere 100 bin lira destek verdiklerini kaydederek, çalışmayı girişimcileri ortaya çıkarmak için yaptıklarını, iş kurmak isteyen çok sayıda girişimci adayı bulunduğunu, bugüne kadar eğitim verilen bin 900 kişiden 104üne destek verilebildiğini ifade etti.
     Destek verilen girişimciler arasında pansiyon, konfeksiyon, restoran ve perakendecilik gibi sektörlerin yer aldığına dikkati çeken Cebeci, sağlık, finans, sigortacılık ve eğlence gibi sektörlere destek vermediklerini vurguladı.
    
     -Trakyada kadın girişimci daha fazla-
    
     Trakya bölgesinde, halk arasında ücretli çalışmanın daha ön planda yer aldığını belirten Cebeci, şunları kaydetti:
     Verilere baktığımızda Anadolu bölgelerinde girişimci sayısının daha çok olduğunu görüyoruz. Tekirdağda bugüne kadar destek verdiğimiz 104 girişimcinin yüzde 60ı kadın. Anadoluda ise destek verilen girişimcilerin yüzde 60ı erkek. Bu da gösteriyor ki, bizim bölgemizde kadın girişimcilerin sayısı daha fazla.
     Toplantıda işbirliği protokolünü imzalayan Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu, 29-30 Ocak arasında eğitim programına katılmak için müracaat eden adaylar ile Çorlu TSOda mülakat yapacaklarını ve gerekli kriterlere sahip olan girişimci adaylarından 30 kişinin belirleneceğini aktardı.
     Güleroğlu, eğitim seminerlerinin 4-14 Şubatta gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber KOSGEBin girişimci destekleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER