KOSGEB sayesinde işletme sahibi oldu

KOSGEB sayesinde işletme sahibi oldu -Burdurun Yeşilova ilçesinde 2 yıl önce KOSGEB desteği ile unlu mamuller imalathanesi açan kadın girişimci, işini büyüterek 8 kişiye istihdam sağladı


BURDUR (A.A) - Burdurda, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) ilk başvuran kişilerden olan Hamide Bozkurt, 2 yıl önce kurduğu unlu mamuller imalathanesini, aldığı 27 bin lira hibe ile büyüterek 8 kişiye istihdam sağlayan işletme haline getirdi.
     İşletmenin açılışında, AA muhabirine açıklamalarda bulunan KOSGEB Burdur Müdürü Hamza Alper Doğru, KOSGEBin 30 bin lira hibe olmak üzere 70 bin liraya kadar faizsiz krediyle girişimcilere destek olduğunu söyledi.
     KOSGEB desteğiyle Burdur genelinde 50nin üzerinde yeni iş yeri açıldığını vurgulayan Doğru, Bu desteğe başvurulması için girişimcilik eğitimine katılmak gerekiyor. Aralık ve ocak aylarında Burdur, Bucak ve Tefennide Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve KOSGEB işbirliği ile kurslar açılacak dedi.
     BAKA Burdur Koordinatörü Mehmet Candan ise açılacak girişimcilik kurslarında toplam 90 kişiye eğitim verileceğini, kursiyerlerin BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisine başvurabileceklerini bildirdi.
     Girişimci Hamide Bozkurt ise KOSGEB ve BAKAnın desteğinin yanı sıra Yeşilova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Yeşilova halkının da kendisine yardımcı olduğunu dile getirerek, işletme sahibi olmanın sevincinin yanı sıra 8 yanında çalışan 8 kadına daha ekmek kapısı açıldığı için ayrı bir mutluluk yaşadığını kaydetti.
     İmal ettiği mamulleri, Burdur, Muğla, Denizli, Isparta ve Afyonkarahisarın merkez ve ilçelerindeki bayilere sattığını belirten Bozkurt, En çok istediğim kendi ayaklarımın üzerinde durmaktı. Bu yüzden herkes hedeflerini peşinden koşsun. Asla pes etmesin. Ben gösterdiğim azim ve sabrın meyvesini aldım ve almaya devam edeceğim7 diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber KOSGEB sayesinde işletme sahibi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER