KOSGEB ve TÜMSİAD iş birliğinde öğrencilere

KOSGEB ve TÜMSİAD iş birliğinde öğrencilere girişimcilik dersi


SİVAS (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) işbirliğinde Avrupa KOBİ Haftası nedeniyle, Behrampaşa Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine girişimcilik dersi verildi.
     TÜMSİAD Sivas Şube Başkanı Murat Şahin, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Valiliğin izni, KOSGEB ve Belediyenin de desteğiyle okullarda girişimcilik dersi programına başladıklarını belirtti.
     Karşıyaka Kız Teknik ve Meslek Lisesinde ilk faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini dile getiren Şahin, faaliyetlerin düzenleneceği okullardan da bahsederek bu okulların öğrencilerini, Sivas Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 4 büyük fabrikaya götüreceklerini aktardı.
     Sahin, şunları kaydetti:
     Bizim buradaki amacımız çocuklara bir farklılık oluşturmak ve toplumun tüm kesimlerinde bu genç sermayelerin farkındalığını meydana getirmek. Biz çocuklara diğer derslerin yanında, girişimcilik dersi, üretme dersi verebilirsek bu çocuklar güzel şeyler üretecekler. Eğer gelecekte çok iyi bir Türkiye istiyorsak bu öğrencilerin üretime ve girişimcilik ruhuna ihtiyaçları var.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber KOSGEB ve TÜMSİAD iş birliğinde öğrencilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER