KOSKİden kış için tesisat uyarısı

KOSKİden kış için tesisat uyarısı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü kış aylarının yaklaşmasından dolayı su abonelerini, sayaç ve abone şube yolu şebekesi donmasına karşı uyardı.
     KOSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kış aylarında soğuktan sayaç, abone şube yolu şebekesi, iç tesisat ve tatlı su çeşmelerinin korunması gerektiği belirtildi.
     Soğuktan koruma yapılmadığı takdirde hizmet alımının kesintiye uğramasının yanı sıra maddi hasarların oluştuğuna dikkat çekilen açıklamada, Sayaç donmasında 29 lira 50 kuruş aboneden bedel alınmaktadır. Abone yolu şebekesi donmasında ise açım işlemi için saatlik 51 lira 20 kuruş ücret tahsil edilmektedir. Kış için tedbir alınmadığından dolayı, geçen yıl sayaç donması sonucu 188 bin 918 lira harcama yapılmıştır denildi.
     İsrafı önlemek ve hizmet sürekliliğini sağlamak için alınması gereken tedbirler ise şöyle sıralandı:
     Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarası belirtilmek suretiyle KOSKİye bildirilmelidir. Çok şiddetli soğuklarda musluklar çok az bir şekilde açık bırakılarak, sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmaması tavsiye edilir. Abonelerce tedbir alınmaması halinde; soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkanı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir. Alo 185den KOSKİye bildirilmelidir.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber KOSKİden kış için tesisat uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER