Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Ustaibo, Yalovada -Ustaibo: Her alanda Türkiyenin yardımına ihtiyacımız var


YALOVA (A.A) - Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, Her alanda Türkiyenin yardımına ihtiyacımız var dedi.
     Heyet ilk olarak Yalova Valisi Esengül Civeleki makamında ziyaret etti. Civelek, iki ülke arasındaki güçlü bağın artarak, gelişerek devam edeceği inancında olduğunu söyledi.
     Ustaibo ise iki ülke arasındaki ilişkileri artırmak istediklerini belirterek, Türkiyenin bugüne kadar Kosovaya yapmış olduğu yardım hiçbir zaman göz ardı edilemez. Oradaki Türk soydaşlar ile Kosova halkı için Türkiyenin o bölgede olması çok önemli. Türkiyenin Kosovaya bakış açısı bizi mutlu ediyor. İnşallah bu ilişkiler devam eder. Her alanda Türkiyenin yardımına ihtiyacımız var diye konuştu.
     Kosovalı heyet, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçalı da makamında ziyaret etti. Koçal, iki ülke arasındaki ilişkinin çok üst düzeyde olduğunu, bunun da artarak devam etmesi gerektiğini kaydetti.
     Konuk bakan yardımcısı ise Kosovadaki Türk soydaşlar hakkında bilgi verdi. Ustaibo, Kosovada 20-30 bin civarında Türk bulunduğunu dile getirerek, Şu anda bir bakan, 3 bakan yardımcısı, 3 tane de milletvekilimiz var. Devlette çalışan çok sayıda soydaşımız var. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2010 yılında gelişinden sonra önemli yatırımcılar ülkeye gelmeye başlamıştı ifadelerini kullandı.
     Ustaibo, Kosovada çok sayıda Türk hastanesi bulunduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi olması için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER