Kosovalı hasta Türkiyede şifa buldu

Kosovalı hasta Türkiyede şifa buldu -Ülkesinde mide kanseri teşhisi konulan, çocukları tarafından getirildiği SAÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde 4 yıl sonra verem olduğu anlaşılan Kosovalı kadın, ilaç tedavisiyle sağlığına kavuşmayı b


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan / Salih Eren - Ülkesinde mide kanseri teşhisi konulan, çocukları tarafından getirildiği Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 4 yıl sonra verem olduğu anlaşılan Kosovalı kadın, ilaç tedavisiyle sağlığına kavuşmayı bekliyor.
     Kosovada yaşayan 64 yaşındaki Gülizar Mazrek, 4 yıl önce karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Mazreke mide kanseri teşhisi koyan doktorlar, ailesine tedavisi zor bir hastalığa yakalandığını söyledi.
     Bunun üzerine Türk yetkililerle temasa geçen çocukları, Mazreki tedavi için SAÜ Tıp Fakültesi Hastanesine getirdi. Verem teşhisi konulan yaşlı kadın, sağlığına kavuşmak için 1,5 yıl boyunca ilaç kullanacak.
     Mazrek, AA muhabirine Türk doktorların kendisine çok iyi baktığını ve tedavi ettiğini söyledi.
     Doktorları sayesinde yeniden hayata tutunduğunu anlatan Mazrek, Kendimi çok iyi hissediyorum. Bütün doktorlarıma, hemşirelerime teşekkür ediyorum. Çok iyi baktılar bana. Kanser olmadığımı öğrendiğimde çok sevindim. İnşallah eski sağlığıma kavuşacağım dedi.
    
     -Çok nadir görülen bir hastalık-
    
     SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir ise ilk kez kanser belirtisi gösteren bir verem hastasıyla karşılaştıklarını söyledi.
     Akdemir, hastayı ilk gördüklerinde kanser tedavisi uygulamak istediklerini ancak tahlillerde hastanın kanser olmadığının ortaya çıktığını ifade etti.
     Bütün bulgular hastamızın kanser hastası olduğunu gösteriyordu diyen Akdemir, Hastalık belirtileri de kanser gibiydi ancak verem olduğunu öğrenince çok şaşırdık. Bu, çok nadir görülen bir tür. Verem hastası ama kanser belirtileri gösteriyor şeklinde konuştu.
     Akdemir, şöyle devam etti:
     Hastamız için çok büyük bir dönüm noktası oldu. Beklentilerimizin ötesinde bir teşhis oldu. Hastamız için de çok önemli bir teşhis. Çünkü mide kanseri hastaları fazla yaşayamıyor ancak bu teyzemiz yakın zamanda iyileşecek. Mide kanserleri uzun dönem sonuçları çok kötü ve ömür beklentisi çok kısa.
    
     -İlaç tedavisiyle tamamen düzelecek-
    
     Mazrekin Kosovaya gideceğini belirten Akdemir, yaşlı kadının evinde ilaç tedavisi göreceğini dile getirdi.
     Akdemir, sözlerini şöyle tamamladı:
     Hastamız ilaç tedavisiyle tamamen düzelecek. İlaçları almasıyla kendine geldi. Çok iyi şekilde beslenmeye başladı. Yarın taburcu olacak ve teyzemizi Kosovaya yolcu edeceğiz. Çok nadir bir hastalık gerçekten. Kanser belirtileri var ama veremli çıktı. Verem hastalığı birçok hastalığı taklit eder ancak buradaki belirtileri görünce verem olacağı aklımızın ucundan geçmezdi. Çok özel bir hastalık gerçekten.
     Verem tedavisi görecek şimdi teyzemiz. İlaç tedavisi yaklaşık 1,5 yıl sürer. Çok rahat bir şekilde tedavisi devam edecek. Ondan sonra da tamamen düzelecek ve eski sağlığına kavuşacak.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kosovalı hasta Türkiyede şifa buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER