KOÜde okuyan yabancı öğrenciler, Seka Kampında

KOÜde okuyan yabancı öğrenciler, Seka Kampında buluştu


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA), Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) öğrenim gören yabancı öğrencilerin şehri tanıması amacıyla Seka Kampında etkinlik düzenlendi.
     KİSA Başkanı Mehmet Baydemir, yaptığı açıklamada, çok sayıda ülkeden 700e yakın öğrencinin Kocaelide bulunduğunu belirterek, bu öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için dernek kurduklarını söyledi.
     Programa 15 ülkeden 60 öğrencinin katıldığını anlatan Baydemir, hedeflerinin kent insanı ile misafir öğrencileri kaynaştırmak olduğunu kaydetti.
     Baydemir, misafir öğrencilerin yurt ile üniversite arasına sıkışmasını istemediklerini dile getirerek, çeşitli etkinlikler düzenleyerek misafir öğrencileri kentin içine katmayı ve bununla birlikte bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
     Misafir öğrencilerin topluma entegre olması için birçok etkinlik düzenleyeceklerini vurgulayan Baydemir, Bu kapsamda ilk olarak Türkçe kursu vereceğiz. Türkçe kursunun ana amacı, öğrencilerin dilimizi öğrenmeleri ve derslerinde başarıyı yakalamaları. Diğer bir çalışma da ülke tanıtım günleri olacak. Önümüzdeki günlerde start alacak çalışma ile öğrenciler kendi ülkelerini tanıtma fırsatı bulacak. Ülke tanıtım günleri Türkiye ile başlayacak. Misafir öğrencilere ülkemiz ve Kocaeli tanıtılacak. Daha sonraki günlerde de ülke tanıtım günleri devam edecek dedi.
     Baydemir, misafir öğrenci evlerine ziyaretler ve misafir öğrencilerin Kocaelililerin evlerinde ağırlanması gibi etkinlikler de düzenleyeceklerine dikkati çekerek, çeşitli konularda hem misafir öğrencilerin hem de vatandaşların katılabileceği seminer ve panellerin düzenleneceğini söyledi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber KOÜde okuyan yabancı öğrenciler, Seka Kampında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER