Köylere küçükbaş hayvan desteği

Köylere küçükbaş hayvan desteği -50 aileye toplam bin koyun ve 50 koç dağıtılacak


AKSARAY (A.A) - Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen projeler kapsamında 50 aileye toplam bin koyun ve 50 koç dağıtılacak.
     Aksaray Vali Vekili Abdulkadir Demir, yaptığı açıklamada, projelerden yararlanacak hak sahibi ailelerin titizlikle yapılan incelemenin ardından belirlendiğini söyledi.
     İhtiyaç sahibi ailelerin dağıtılacak koyunlarla kendi geçimlerini sağlayabileceklerini ifade eden Demir, Vakfın ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli yardımlar yaptığını, bunun yanında insanların kimseye muhtaç olmadan kendi geçimlerini sağlayarak yaşamaları için de projeler geliştirdiğini vurguladı.
     2009 yılından itibaren artarak devam eden hayvancılık projelerine 2012 yılı için 25 yeni projenin dahil olduğunu anlatan Demir, Şunları Kaydetti:
     2009-2011 yılları arasında hazırlanan projelerde 76 kişiye 981 bin 362 lira tutarında bin 267 hayvan dağıtıldı. 2012 yılı için hazırlanan 25 proje için ise 50 aileye 20şer koyun 1er koç olmak üzere toplam bin koyun 50 koç dağıtılacak. Maliyeti yaklaşık 1 milyon lira olan bu projelerle kırsal kesimde geçim sıkıntısı çeken ailelere destek olacağız.
     Demir, kabul edilen projenin 16 Ağustosta ihalesinin yapılacağını, işlemlerin tamamlanmasının ardından hak sahiplerine koyun ve koç dağıtımının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Köylere küçükbaş hayvan desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER