Köyleri ceviz ormanları kalkındıracak

Köyleri ceviz ormanları kalkındıracak -Orman ve Su işleri Bakanlığınca yürürlüğe konulan Ceviz Eylem Planı kapsamında, Kastamonunun değişik ilçe ve köylerine ceviz ormanları kurulacak


KASTAMONU (A.A) - Orman ve Su işleri Bakanlığınca yürürlüğe konulan Ceviz Eylem Planı kapsamında, Kastamonunun değişik ilçe ve köylerine ceviz ormanları kurulacak.
     Türkiyenin iklimi ve toprağı ceviz üretimine müsait olmasına rağmen cevizin yüzde 60ını ithal etmesi, yetkilileri harekete geçirdi.
     Kastamonu Orman Fidanlığında yetiştirilen ceviz fidanları orman köylüsünün gelir kaynağı olacak.
     Orman ve Su işleri Bakanlığınca yürürlüğe konulan Ceviz Eylem Planı kapsamında çalışmalarını sürdüren Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Kastamonunun değişik ilçe ve köylerine ceviz ormanları kuracak.
     Milli gelirden en düşük payı alan orman köylülerini kalkındırmak, alternatif geçim kaynakları ortaya koymak için ülke genelinde Orman ve Su işleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ceviz Eylem Planı kapsamında fidan üretimine de hız verildi.
     Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü fidanlığında yetiştirilen ceviz fidanları, orman köylülerine dağıtılacak. Kurum ceviz ormanları kurmak için çalışmalarını hızlandırdı.
    
     -Orman Bölge Müdürü Ali Şahin
    
     Yardımcıları Bayram Koçkaya, Yaşar Çakıroğlu ve Karadere Orman İşletme Müdürü Engin Keleş ile merkez ilçeye bağlı Ballık Köyünde vatandaşlara ceviz ormanları hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Kastamonu ikliminde yetişen cevizlerin belirlemek için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün desteğiyle özel bir çalışma yapacaklarını söyledi.
     Kastamonu iklimine uygun cevizleri bulabilmek için her bölgenin iklimine uygun bölgede yetişen türleri tespit etmeye çalıştıklarını vurgulayan Şahin, uygun fidanı bulunca o tür üzerinde ceviz ormanı kuracaklarını kaydetti.
     Şahin, belirlenen yerlerdeki fidanların dikimine önümüzdeki sonbaharda başlayacaklarını söyledi. Şahin, Köylülerimize ceviz ormanı kuracağız. Onlar sulayacak ve ürününü toplayacak. Böylelikle gelir elde etmiş olacaklar. Bakanımız ve genel müdürümüz bu eylem planına çok büyük önem veriyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Yaşar Kuru
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Köyleri ceviz ormanları kalkındıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER