Köylülerden öğretmenlere yün çorap ve patik

Köylülerden öğretmenlere yün çorap ve patik -Vanın Muradiye ilçesi Yumaklı köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde görev yapan öğretmenleri evlerinde ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı -Kış mevsiminin çetin geçtiği köyde vata


VAN (A.A) - Vanın Muradiye ilçesi Yumaklı köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinde görev yapan öğretmenleri evlerinde ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı.
     24 Masım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yumaklı Köyü İyköğretim Okulunda görevli öğretmenleri ziyaret eden köylüler, öğretmenler gününün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle sabah saatlerinde okul yerine öğretmenlerin kaldığı lojmanlara gitti.
     Sınıf öğretmenleri Hanife Saylam ve Mehmet Irmak ile ana sınıfı öğretmeni Nebahat Darıcının yaşadığı evleri tek tek gezen köylüler, çocuklarına eğitim veren öğretmenlerin bu özel gününü kutladı.
     Öğretmenlere yün çorap, patik ve eşarp hediye eden köylüler, öğretmenlerin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceklerini belirterek, Onlar yıllarca bizim çocuklarımız için çaba sarf ediyor ve eğitim veriyor. Biz de senede bir gün bile olsa onları unutmadığımızı göstermek istedik. Kış mevsimi köyümüzde çetin geçtiği için de öğretmenlerimize yün çorap, patik ve eşarp hediye ettik dedi.
     Yumaklı köyünde 11 yıldır görev yapan sınıf öğretmeni Hanife Saylam da AA muhabirine, köylülerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti anlattı.
     Köy halkının kendilerine gösterdiği saygı karşısında aynı köyde öğretmenlik yapmaya devam edeceğini vurgulayan Saylam, köy halkının öğretmenlere çok büyük değer verdiğini ifade etti.
     Saylam, köylülerin böylesi bir günde öğretmenleri unutmamasının mutluluk verici olduğuna değinerek, Bugün ziyaretime gelmeleri beni şaşırtmadı. Çünkü sürekli beni ziyaret ediyor, bazen ailem kadar yakın olabiliyorlar. Verdikleri hediyeleri de soğuk kış günlerinde üşümemek için kullanıyorum. Hepsine teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Annesi Namize Beyazer ile öğretmenlerini ziyaret eden 2. sınıf öğrencisi Sedef Beyazer ise öğretmenlerini böylesi bir günde yalnız bırakmak istemedikleri için velileri ile öğretmenlerinin yaşadığı evlere misafir olduklarını söyledi.
     Öğretmenini çok sevdiğini ve okulda çok güzel vakit geçirdiğini kaydeden Beyazer, öğretmenine, annesinin ördüğü yün çorap ve patikleri hediye ettiğini belirtti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız - Seracettin Seçkin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Köylülerden öğretmenlere yün çorap ve patik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER