Köylüleri ve iş adamlarını dolandıran çete

Köylüleri ve iş adamlarını dolandıran çete üyelerine hapis cezası -Fethiyede kurdukları şirketle köylüler ve iş adamlarını dolandırdıkları iddiasıyla yargılanan 26 sanık, 10 ay ile 122 yıl arasında değişen hapis ve toplam 5 milyon 149 bin


İZMİR (A.A) - Fethiyede şirket kurarak köylüleri ve iş adamlarını dolandırdıkları iddiasıyla yargılanan 5i tutuklu 26 sanığa, 10 ay ile 122 yıl arasında değişen hapis ve 5 milyon 149 bin lira para cezası verildi.
     8. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına müşteki Ertuğrul Özcan ve Abdullah Yılmaz ile tutuklu sanıklar ve tutuksuz yargılanan sanıkların bazıları katıldı.
     Son sözleri sorulan sanıkların bir kısmı üzerlerine atılı suçları kabul etmezken, bazı sanıklar da pişman olduklarını belirterek tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.
     Duruşma sonunda, çete lideri olduğu suçlamasıyla yargılanan Yusuf Ölker ve İbrahim Ölker 122şer yıl 11 ay, Cumali Utancak 48 yıl 5 ay, Gencay Çetin 37 yıl 5 ay, Mustafa Topal 37 yıl, Musa Birmeç 30 yıl, Mecnun Uludağ 27 yıl, Ümit An 22 yıl, Mithat Serbest 19 yıl 7 ay, Halil Ölker 19 yıl, Mustafa Çelik 15 yıl, Ramazan Durak 12 yıl, Hüseyin Çınar 9 yıl 6 ay, İbrahim Daş 7 yıl, Ömer Kocabaş 7 yıl, Mehmet Gün 7 yıl, Salih Aslan 2 yıl, Uğur Türetken 2 yıl, Hakan Namaz 2 yıl, 7 sanık ise 10ar ay hapisle cezalandırıldı.
     Sanıklara toplam 5 milyon 149 bin lira para cezası da verildi.
     Mahkeme tutuksuz sanıklardan İbrahim Ölker, Halil Ölker, Mustafa Çelik, Mithat Serbest, Mecnun Uludağ ve Ümit An hakkında tutuklama kararı çıkardı.
     Suç örgütünün yöneticisi olduğu suçlamasıyla yargılanan Yusuf Ölker, İbrahim Ölker ve Halil Ölkerin Fethiyede bir şirket kurdukları, çek vererek çeşitli mal ve ürünleri satın aldıkları, ancak çeklerin karşılıksız çıkması nedeniyle çok sayıda kişi ve şirketi zarara uğrattıkları belirlenmiş, düzenlenen operasyonda çok sayıda çek ile silah ele geçirilmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Köylüleri ve iş adamlarını dolandıran çete Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER