Köylülerin arazi anlaşmazlığı çocukları okulsuz bıraktı

Köylülerin arazi anlaşmazlığı çocukları okulsuz bıraktı -Sasonun Kuzguncuk mezrasında köylüler arasındaki arazi anlaşmazlığı yüzünden 17 çocuk çadırda eğitim görüyor -Kaymakam Yörük: Köylülerin arazi anlaşmazlığı yüzünden okul yap


BATMAN (A.A) - Sason ilçesine bağlı Kuzguncuk mezrasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle prefabrike okul yapılamadığı için 17 çocuk, çadırda eğitim görmek zorunda kalıyor.
     Çağlı köyüne bağlı 10 haneli Kuzguncuk mezrasında bazı köylüler arasında yaşanan arazi anlaşmazlığı yüzünden prefabrike okul yapılamayınca bu durumdan rahatsız olan kimi köylüler çocuklarının eğitiminin aksamaması için köy yakınında çadır kurdu.
     Köylülerin kendi imkanlarıyla sandalye ve sehpa koyarak dersliğe dönüştürdüğü çadırda bazı veliler de gönüllü öğretmenlik yapıyor.
     Köylülerden Abdulselam Sucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde okul için önceki yıllarda bir ev tahsis ettiklerini ancak ev yıkılınca çocuklarının Yücebağ beldesindeki Yatılı Bölge İlköğretim Okuluna gönderildiğini anlatarak Köylüler olarak yetkililerden okul istedik. Onlar da köyde okul yapılacağını ve çocukların köyde okula devam edeceklerini söylediler. Okul için prefabrike malzeme gönderdiler dedi.
     Okul yerinin düzeltilmesi içi köye kepçe gönderildiğini belirten Sucu, Bir komşumuz karşı çıkarak kepçe operatörünü dövmeye kalkıştı. Hazine arazisi olup olmadığı tereddütüyle okul hala yapılmadı. Başbakanımıza sesleniyoruz. Bizim okulu yapsınlar diye konuştu.
     Hanife Sucu da çocuklarının cahil kalmasını istemedikleri için köyde okul yapılmasını istediklerini söyledi.
     Sason Kaymakamı Bahadır Yörük ise köylüler arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle okul yapımının geciktiğini, köylülerin aralarında anlaşmaları halinde en kısa sürede prefabrike okulun yapılacağını ifade ederek, Köylüler arasındaki arazi anlaşmazlığı yüzünden okul yapamıyoruz. Kepçe operatörünü bile köyden kovdular dedi.
     Öte yandan mezraya vekil öğretmen atandığı ancak okul yapılamadığı için öğretmenin göreve başlayamadığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Köylülerin arazi anlaşmazlığı çocukları okulsuz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER