Kozana 365 derslikli Kampüs okul projesi

Kozana 365 derslikli Kampüs okul projesi


ADANA (A.A) - Kozanda Milli Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulan Kampüs Okul Projesi kapsamında 14 lisenin biraraya getirileceği 365 derslikli eğitim kampüsü yapılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.
     AA muhabirinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Yarımoğlu Mahallesinde belediyece tahsis edilen 250 dönüm alan üzerine, 14 lisesinin bir araya getirileceği 365 derslikli bir kampüs kurulması için çalışmalara başlandı.
     Kampüs projesinde, 2 genel lise ve 4 Anadolu lisesi ile fen lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, ticaret meslek lisesi, Anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi, kız meslek lisesi, imam hatip lisesi, özel eğitim okulu ve rehberlik araştırma merkezi ile spor alanları, sosyal tesisler ve yurt binası bulunuyor.
     Yetkililer, halen şehrin farklı noktalarında hizmet veren liselerin, projenin hayata geçirilmesi halinde yapılacak kampüse taşınacağını, boşa çıkacak binalarının ise ortaokula dönüştürülmesinin planlandığını ifade ederek, proje ile ilgili yazışmaların başlatıldığını belirttiler.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozana 365 derslikli Kampüs okul projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER