Kozanda çevreci izciler ödüllendirildi

Kozanda çevreci izciler ödüllendirildi


ADANA (A.A) - Kozanda 2 yıl içinde 1 ton atık pil toplayan Kozan Lisesi izci grubu öğrencileri ödüllendirildi.
     Kozan Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü Başkanı Oğuz Cengiz, lise bahçesinde düzenlenen törende, çevrenin önemine değindi.
     İzci öğrencilerin atık pilleri toplayarak tabiata ve çevreye zarar vermesini önlediklerini belirten Cengiz, İzci öğrenciler, onları destekleyen izci lideri ve okul müdürünü topluma yararlılık alanında yürüttükleri çevre faaliyeti kapsamında gösterdikleri gayret ve fedakarca çalışmadan dolayı kulüp olarak ödüllendirmeyi uygun gördük dedi.
     Okul Müdürü Levent Tetik de, amaçlarının çevreye, doğaya ve insan sağlığına zararlı olan pillerin ayrıştırılarak çevrenin temiz tutulması, çevre ve insan sağlığının korunmasına katkı sağlamak olduğunu, bu anlamda okulun izci gurubuna ve onlara destek veren öğrencilere teşekkür ettiğini söyledi.
     Tetik, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ayrıca binlerce plastik kapak topladıklarını, bu kapakları da değerlendirerek engellilere tekerlekli sandalye temin edilmesini sağlayacaklarını anlattı.
     Bir pilin 80 bin ton suyu kirlettiğine dikkati çeken İzci Lideri ve Felsefe öğretmeni Ferhat Eroğlu ise Ergin izciler topluma hizmet eder parolasıyla başlattığımız kampanya ile çevreyi korurken, doğaya ve çevreye duyarlı insanlar yetişmesini de arzuladık dedi.
     Daha sonra, Kozan Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü Başkanı Oğuz Cengiz, Okul Müdürü Tetik ve İzci Lideri Ferhat Eroğlu ile kampanyaya destek veren öğretmen ve öğrencileri, plaket, teşekkür belgesi ve izci çadırı ile ödüllendirdi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozanda çevreci izciler ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER