Kozanda emniyetin Komşuna sahip çık projesi

Kozanda emniyetin Komşuna sahip çık projesi


ADANA (A.A) - Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaz mevsiminde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla geçen yıl başlattığı uygulamayı sürdürüyor.
     İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliğince uygulanan proje kapsamında, mahalle polisleri konutları gezerek vatandaşları uyardı.
     Sizin en yakınınız komşunuzdur sloganıyla yürütülen uygulama kapsamında dağıtılan broşür, etiket ve mağnetlerde, her zili çalana kapı açılmaması, çevredeki şüpheli olayların mutlaka 155 ihbar hattına bildirilmesi isteniyor.
     TDP Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ufuk Kestek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsimin gelmesiyle birlikte tatil için ilçe dışına çıkan kişi sayısında yaşanan artışı gözönüne alarak, suç fırsatlarını ortadan kaldırmak ve duyarlılığı artırmak amacıyla uygulamayı tekrarladıklarını belirtti.
     Yaklaşık 5 bin el ilanı ve uyarıcı materyal dağıtımına başladıklarını anlatan Kestek, Vatandaşlarımızın, duyarlılık düzeyini artırmak, birbirinden uzaklaşmaya ve yabancılaşmaya başlayan halkın komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmak, suçun oluşmadan önlenmesini sağlamak amacıyla geçen yıl başlattığımız uygulamayı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz, uygulamaya, Tufanpaşa Mahallesi Göçyolunda yoğunlaşan apartmanlardaki daireleri dolaşmaya başladı. Duyarlı komşuların gözlemi ve emniyetle yapacakları işbirliği sayesinde oluşabilecek bir çok hırsızlık olayı ve suç önlenebilir dedi.
    
     Muhabir : Volkan Varan
     Yayıncı : Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda emniyetin Komşuna sahip çık projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER