Kozanda evin garajına giren yılanı itfaiye

Kozanda evin garajına giren yılanı itfaiye ekipleri yakaladı


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde bir evin garajına giren, yılan itfaiye ekiplerince yakalandı.
     Çanaklı Mahallesi Hızır Sokakta oturan Sarı ailesi, itfaiyeyi arayarak 2 katlı evlerinin garaj ve depo olarak da kullandıkları bölümünde yılan olduğu ihbarında bulunarak yardım istedi.
     İhbar üzerine olay yerine giden Kozan Belediyesi İtfaiye ekibi, evin garajında bir süre sopa ve ağla arama yaptı. Ekipler el feneriyle yaptıkları kontrollerde yılanın duvara dayalı tahta parçalarının arkasında olduğu belirledi.
     Tahtaları kaldıran ekipler ve çalışmayı izleyen vatandaşlar, zehirli olduğu belirtilen boz yılanın kaçması üzerine kısa süreli panik yaşadı.
     Kalın bir eldivenle yılanı sıkıştırıldığı yerde yakalayan bir itfaiye eri, yaklaşık 80 santimetre uzunluğundaki yılanı doğaya salıverilmek üzere bir çuvala koydu. Bu sırada yılanın itfaiye erinin giydiği kalın eldiveni ısırdığı ve zehrini akıttığı görüldü.
     Ev sahibi İlhan Sarı, yılanı eşi Fatma Sarının fark ettiğini belirterek, itfaiye ekiplerine teşekkür etti.
     İtfaiye Eri Abdullah Atıcı ise yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte özellikle zemin katlardaki evlere yılan girdiğini ifade ederek, İhbar yapıldığında, yılanı yakalamak için gereken çalışmayı yapıyoruz. Eski yapılarda yılanlar taş ve duvarların arasındaki boşluklara yerleştiği için yakalayamadığımız da oluyor. Vatandaşlarımız, bir çoğu zehirli olan yılanları kendi imkanlarıyla yakalamaya çalışmasınlar. Bu oldukça tehlikeli olan durum için mutlaka itfaiyeden yardım istesinler dedi.
    
     Muhabir: Volkan Varan/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kozanda evin garajına giren yılanı itfaiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER