Kozan Belediyesi Göçyolu Peyzaj Projesini tanıttı

Kozan Belediyesi Göçyolu Peyzaj Projesini tanıttı


ADANA (A.A) - Kozan Belediyesi, Göçyolu Bulvarında yapmayı planladığı peyzaj düzenlemesinin tanıtımını yaparak, projeyi tartışmaya açtı.
     Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, mimar ve mühendisler katıldı. Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Teoman Akçalı ve Peyzaj Mimarı Zübeyde Özkan Özsu projeye ilişkin sunum yaptı.
     Akçalı ve Özsu hazırladıkları projede, bulvar üzerindeki, yaya, bisiklet ve araç yolları ile kavşaklarda gerçekleştirilmesi planlanan değişiklikleri anlattı.
     Sunumun ardından toplantıya katılan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile mimar ve mühendisler, projeye katkı yapacak görüşlerini dile getirdiler ve benimsemedikleri kısımlara ilişkin eleştirilerde bulundular.
     Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, Göçyolu Peyzaj Konsept Projesine ilişkin tüm görüşlerin değerlendirilerek, uygun görülen değişiklikler sonrası projeyi uygulayacaklarını söyledi.
     Akçalı ise, Kozanın 50 yıllık geleceğini planladığı 2060 hedefleri doğrultusunda hazırlanan projenin ilk dokunuş olması açısından önemli olduğunu, projenin insana önem veren bir anlayışla hazırlandığını kaydetti.
     Proje ile Atatürk parkından çıkan bir bisikletli veya yayanın, bulvardaki düzenlemelerden yararlanarak Kozan Barajına kadar kesintisiz ulaşımının sağlanması, trafiğin rahatlatılması, bulvarın daha estetik hale getirilerek, yeşil alanların artırıldığı ve engellilerin düşünüldüğü bir bulvar oluşturulması planlanıyor.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozan Belediyesi Göçyolu Peyzaj Projesini tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER