Kozanlı güreşçilerin yükseköğrenim hazırlığı

Kozanlı güreşçilerin yükseköğrenim hazırlığı


ADANA (A.A) - Kozanda, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açtığı güreş kursuna katılan bayan güreşçilerin, üniversitelerin sporla ilgili yükseköğrenim programlarına girebilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdığı bildirildi.
     Güreş Antrenörü Ahmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl içinde HEM tarafından açılan kursa katılan ve çeşitli turnuvalarda önemli Türkiye dereceleri elde eden bayan takımındaki sporcuların, üniversitelerin yetenek sınavıyla öğrenci alan spor bölümlerine yerleşebilmek için antremanlarını yoğunlaştırdığını söyledi.
     Haftanın 5 günü Kozan Spor salonunda gerçekleştirdikleri çalışmaların verimli geçtiğini kaydeden Yılmaz, 12 bayan güreşçimizin yüksek öğrenime geçiş yapabilmesi için çalışma yapıyoruz. Aralarında Türkiye derecesi yapanlar da var. Güreş branşından katılacakları sınavları kazanabilecek kalite ve yetenekteler. Amacımız, sporcularımızın yüksek eğitim alarak güreş sporuna daha uzun yıllar katkı sağlamalarını ve beden eğitimi öğretmeni olmalarına sağlamak dedi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanlı güreşçilerin yükseköğrenim hazırlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER