Kredi kartlarından kesilen yıllık kullanım ücreti

Kredi kartlarından kesilen yıllık kullanım ücreti -Burdur Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Çağlar: -Burdurda yaklaşık bin kişi, Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına başvurarak bankaların kestiği yıllık kredi kartı kullanım ücretini ge


BURDUR (A.A) - Burdur Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Aylin Çağlar, Burdurda yaklaşık bin kişi Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına başvurarak bankaların kestiği yıllık kredi kartı kullanım ücretini geri aldı dedi.
     Aylin Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılı başından itibaren bin kişinin bankaların kestiği yıllık kredi kartı kullanım ücretini geri almak amacıyla Burdur Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına başvurduğunu belirtti.
     Hakem heyetine yapılan başvuruların 3 ay içerisinde değerlendirilip karara bağlandığını ifade eden Çağlar, Burdurda yaklaşık bin kişi Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına başvurarak bankaların kestiği yıllık kredi kartı kullanım ücretini geri aldı dedi.
     Burdurda kredi kartı sayısının çok olduğunu, bugüne kadar yüzde 20lik bir kesimin kart aidatını geri almak için Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına başvuru yaptığını kaydeden Çağlar, şunları söyledi:
     Yargıtay, daha önce de bankaların kredi kartı sahiplerinden yıllık kullanım ücreti almasına karşı açılan davalarda tüketicileri haklı bulmuş ve bu ücretin alınamayacağına dair kararlar vermişti. Kredi kartı kullanım ücretini geri almak isteyen vatandaşlar, kredi kartı aidatını geri alma dilekçesi ve kart ekstresi ile Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına başvurabilirler.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kredi kartlarından kesilen yıllık kullanım ücreti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER