Kredi sözleşmelerinde eşlerden de imza istenmesi

Kredi sözleşmelerinde eşlerden de imza istenmesi -Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günay: -Bu kanun, ne yazık ki evli esnafı, tüccarı, iş adamını zora sokacak gibi görünüyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Türk Borçlar Kanununun evli esnafı, tüccarı ve iş adamını sora sokacak gibi göründüğünü bildirdi.
     Günay, yaptığı açıklamada, Türk Borçlar Kanununun 1 Temmuzda yürürlüğe giren hükmüne göre, kredi sözleşmesi durumlarında eşlerden de rıza gösterdiklerine dair imza isteneceğini hatırlattı.
     Bu durumun eşler arasında ya da hane bireyleri arasında huzursuzluk yarattığını savunan Günay, Eşlerden birisi ticaretle uğraşırken, diyelim ki diğerinin hiç ilişkisi yok. Bu durumda kefalete izin vermesi konusunda izni istenen eş alışık olmadığından hayır diyebilir. Bu kanun ne yazık ki evli esnafı, tüccarı, iş adamını zora sokacak gibi görünüyor. Çünkü Türk aile yapısında hane reisi yaptığı ticaret ile ilgili aile bireylerine herhangi bir bilgi verme ya da danışma gibi alışkanlığa sahip değil. Yeni yürürlüğe giren bu kanun şimdiden sorunlara sebep olduğu görülüyor görüşlerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Ergin Akgün
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Kredi sözleşmelerinde eşlerden de imza istenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER