Kredide eşin rızasının alınması şartı

Kredide eşin rızasının alınması şartı -Muratpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bucak: Bize verilen bilgi, önümüzdeki günlerde eş rızası maddesinin değiştirileceği yönünde


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Bucak, kendilerine verilen bilginin önümüzdeki günlerde eş rızası maddesinin değiştirileceği yönünde olduğunu bildirdi.
     bize verilen bilgi, önümüzdeki günlerde ilgili eş rızası maddesinin değiştirileceği yönündeBucak, yaptığı yazılı açıklamada, son çıkan yasa ile kredi çekmek isteyenler ile onlara kefil olmak isteyenlerin eşlerinin imzasının bulunması gerektiğini belirtti.
     Ancak sistemin devreye girdiği günden bu yana toplumun neredeyse tamamında sıkıntı olduğunu, çünkü yasanın küçük esnafın, büyük şirketin alacağı kredi veya bireysel kredi için aynı şartları zorunlu kıldığını ifade eden Bucak, yasa çıktığından bu yana esnafa kredi vermekte oldukça zorlandıklarını kaydetti.
     Uygulama nedeniyle esnafın, kendilerinin ve bankaların zorda olduklarını anlatan Bucak, şunları kaydetti:
     Düzenlemeler tabi ki gerekli, bu yüzden yuvalar, aile kurumları zarar görüyor, bunu biz de biliyoruz. Ama uygulamaya gelince sorunlar yaşanabiliyor. Konuyu uygulamaya girmeden önce toplantılarla tartışıp kolaylığın nasıl bulunacağını araştırdık. Aldığımız kararlar Bölge Birlik Başkanımız Ahmet Tural tarafından bir üst kurum olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Abdulkadir Akgüle sunuldu. Birliğin Ankarada yaptığı görüşmelerin ardından bize verilen bilgi, önümüzdeki günlerde eş rızası maddesinin değiştirileceği yönünde. Herkesin bir an önce işine bakabilmesi için bu düzenlemeyi bekliyoruz.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kredide eşin rızasının alınması şartı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER