KSAM yönetim kurulu üyeleri Vali Tepeyi

KSAM yönetim kurulu üyeleri Vali Tepeyi makamında ziyaret etti


KARS (A.A) - Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi (KSAM) yönetim kurulu üyeleri Vali Eyüp Tepeyi makamında ziyaret etti.
     Vali Eyüp Tepe, Karsta Stratejik Araştırmalar Merkezinin kurulmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Globalleşen dünyamızda elbette ki bir çok Stratejik Araştırmalar Merkezi var. Fakat ülkemizin serhat şehri olan güzel Karsımızda böyle anlamlı bir merkezin kurulması doğrusu beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu merkez Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilktir, çalışmalarında başarılar diliyorum diye konuştu.
     Kars Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Erbil Hüryurt da merkez hakkında bilgiler vererek, amaçlarının Karsın ikili ve çok taraflı uluslar arası ilişkilerine, jeopolitik, siyasi, ekonomik, teknolojik, çevresel, sosyal ve kültürel problemlerine yönelik olarak araştırmalar yapmak, karar alıcılara milli menfaatler doğrultusunda, gerçekçi, dinamik çözüm önerileri, karar seçenekleri ve politikalar sunmak olduğunu söyledi.
     Karsta ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip edeceklerini ifade eden Hüryurt, şöyle konuştu:
     Geleceğe yönelik öngörülerde bulunarak siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin yakından izlenmesi, nesnel açıdan çözümlenmesi, uluslararası bölgesel politika konularının daha sağlıklı kavranması ve uygun pozisyonların alınabilmesi amacıyla, kamuoyuna ve karar alma mekanizmalarına aydınlatıcı bilgiler sunarak farklı hareket seçenekleri içeren fikirler üreteceğiz.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber KSAM yönetim kurulu üyeleri Vali Tepeyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER