KSO Başkanı Zeytinoğlu:

KSO Başkanı Zeytinoğlu: Bizim Kocaeli Sanayi Odası olarak hedefimiz katma değer yaratan, çevreye duyarlı yatırımları ilçelerimize çekmeye devam etmektir


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası olarak hedeflerinin katma değer yaratan, çevreye duyarlı yatırımları, ilçelere çekmeye devam etmek olduğunu bildirdi.
     Zeytinoğlu, yaptığı açıklamada, öncelikle Kocaelinin geleceğini düşündüklerini belirterek, Kocaelinin gelişmesi için sadece Devlet olarak değil, bu yatırımlarla zenginleşen bölge halkı olarak da sanayinin önündeki engelleri kaldırmaları gerektiğini kaydetti.
     KSO olarak taşıma maliyetlerini rekabetçi seviyelere çekmek isteyen işletmeleri desteklediklerini daha önce birçok kez açıkladıklarını vurgulayan Zeytinoğlu, tüm işletmelerin küresel rekabet koşullarıyla üretim yapabilmesi ve ticari seçimlerinin bu kurallar çerçevesinde şekillenmesi gerektiğini ifade etti.
     Zeytinoğlu, Kartepenin sanayinin yoğun olduğu ilçelerden birisi olduğunu belirterek, Sadece Kartepe ilçesinde odamıza kayıtlı 103 adet sanayi tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerde yaklaşık 15 bin dolayında kişi istihdam edilmektedir. Bizim Kocaeli Sanayi Odası olarak hedefimiz, katma değer yaratan, çevreye duyarlı yatırımları ilçelerimize çekmeye devam etmektir. Bu sayede yöre halkından daha fazla kişi istihdama katılacak, bölgesel kalkınma desteklenecek ve ilimizin yaşam standardı yükselecektir. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda tüm ilçelerimizin gelişmesinde sanayi yatırımları daha da büyük rol oynayacaktır.
     Günümüzde farklı ülkelerde üretim yapan sanayi kuruluşlarının birbirleri ile rekabet ettiğine dikkati çeken Zeytinoğlu, Kocaeliyi uluslar arası ölçekte rekabetçi kılan en önemli unsurun, lojistik üstünlüğü olduğu unutulmamalıdır. Bilindiği gibi ülkemizde petrol üzerindeki vergiler taşıma maliyetlerini ve firmaların rekabet gücünü olumsuz yönde etkilemektedir. Pahalı olan taşıma maliyetleri çeşitli nedenlerle daha da pahalı olmamalıdır. Arzumuz, bölgedeki sorunun çalışma yaşamını olumsuz etkilemeden ve bölgenin rekabet üstünlüğünü bozmadan çözümlenmesi yönündedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: MUrat Paksoy
<< Önceki Haber KSO Başkanı Zeytinoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER