KTO Başkanı Öztürkten ilk 500 sanayi

KTO Başkanı Öztürkten ilk 500 sanayi kuruluşu arasına giren firmalara tebrik


KONYA (A.A) - Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiyenin ilk 500 sanayi kuruluşu listesine giren Konya firmalarını tebrik etti.
     Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıla kıyasla listeye giren şirket sayısında artış olduğunu ancak bununla yetinilmemesi gerektiğini belirtti.
     Gelecekte daha fazla Konya firmasının, Türkiyenin sanayi kuruluşu listesinde yer alacağına inandığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
     Konya hedeflerine daha çok sayıda büyük firmasıyla ulaşacaktır. Bu açıdan gelinen nokta şehrimizin gücünü yansıtmamaktadır. Şehrimizin büyüme ve kalkınmaya yönelik birçok göstergedeki olumlu gelişmeye, ihracat rakamlarındaki artışa rağmen, listeye giren şirket sayımızı yeterli göremeyiz. Konya bugün Anadolunun üretim ve yatırım merkezlerinden biri olmaya talip bir şehirdir. Bu açıdan şehrimizin avantajlarını iyi değerlendirmeli, sorunlarımızı en kısa sürede çözüme kavuşturmalıyız.
     Öztürk, işletmelerin kurumsallaşma ve markalaşmaya ağırlık vermeleri, dünya ile rekabet edecek kaliteli ürünlere yönelmeleri ve yeni teknolojiyi takip edip Ar-Ge ve inovasyona önem vermeleri gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber KTO Başkanı Öztürkten ilk 500 sanayi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER