KTÜde sazlı sözlü protesto

KTÜde sazlı sözlü protesto -Üniversitedeki AKMde tiyatro sergilemelerine izin verilmediğini öne süren bir grup üniversite öğrencisi, gitar ve bağlama eşliğinde halay çekip horon oynayarak durumu protesto etti (Fotoğraflı


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesindeki (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) tiyatro oyunu sergilemelerine izin verilmediğini öne süren bir grup üniversite öğrencisi, gitar ve bağlama eşliğinde halay çekip horon oynayarak durumu protesto etti.
     KTÜde eğitim gören ve kendilerini KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi olarak adlandıran bir grup öğrenci, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde AKMde sergilenmek üzere bir süre önce Anam Bacım Avradım isimli bir tiyatro oyunu hazırladı.
     Kadınların sorunlarının konu edildiği oyunu AKMde sergilemelerine izin verilmediğini savunan öğrenciler, bunun üzerine 7 gün önce rektörlük önünde oturma eylemi başlattı.
     Öğrenciler bugün de aynı eylem çerçevesinde gitar ve bağlama eşliğinde türküler söyleyip tiyatro oyununu sergilemelerine izin vermediğini öne sürdükleri KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykala tepki gösterdi. Zaman zaman horon oynayan, halay çeken öğrenciler, koro halinde şarkı ve türküler söyleyerek olayı protesto ettiler. Bu sırada polis ve üniversitenin özel güvenlik ekibi çevrede önlem aldı.
     Öğrencilerin protestosu sırasında Rektör Prof. Dr. Baykalı makamında ziyaret eden Trabzon Valisi Recep Kızılcık da çıkışta öğrencilere merhaba arkadaşlar deyip KTÜden ayrıldı. Kızılcıkı kapıya kadar uğurlayan Prof. Dr. Baykal ise makamına geri döndü.
     Göstericilerden KTÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fidel Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Gününde AKMde sergilemek üzere, hiçbir sponsordan destek almadan 15 kişilik amatör bir kadro ile Anam Bacım Avradım isimli tiyatro oyunu hazırladıklarını ifade etti.
     Prof. Dr. Baykalın oyunu sergilemelerine izin vermediğini ve kendileri ile görüşmediğini öne süren Çakmak, Oyunu AKMde sergilemek istiyoruz. Zaten daha önce de çeşitli tiyatrolar, gösteriler sergilemiştik. Ancak Rektör Prof. Dr. Baykal ile görüşemedik. Üniversitenin salonundan bahsediyorsak, üniversitenin her alanı üniversiteliye açık olmalıdır, o anlamda 7 gündür oturma eylemi yapıyoruz dedi.
     Çakmak, daha önce İzmir Devlet Tiyatrosunda oynanan 2 perdelik tiyatro oyununu AKMde sergilemelerine izin verilmesini talep ederek, Bu salon üniversiteliye aitse hiç kimse bunu üniversiteliye kiralamayı, üniversiteliden para almayı tartışamaz. Biz salonların bizim hakkımız olduğunu düşünüyoruz ve alana kadar eylemimize devam edeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber KTÜde sazlı sözlü protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER