KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler

KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler -Tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek yılbaşında işten çıkarılan bazı işçiler, kendilerine destek veren doktorlar ve sendikacılar ile protestolarını sürdürdü (Fotoğraflı


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde yılbaşında tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek işten çıkarılan bazı işçiler, kendilerine destek veren doktorlar ve sendikacılar ile protestolarını sürdürdü.
     KTÜ Farabi Hastanesinde çalışırken sebep gösterilmeden işten çıkartıldıklarını savunan işçilerden bazıları ile kendilerine destek veren bazı doktorlar, öğretim görevlileri ve sendikacılar tepkilerini dile getirmek için Acil Servis önünde toplandı. Hastane ve üniversite yönetimi aleyhinde sloganlar atan gruptakiler, İşimizi geri istiyoruz yazılı yelekler giydi.
     Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, burada yaptığı açıklamada, 1 Ocak 2013ten itibaren hastanelerde görevli taşeron işçilerin yaygın olarak işten çıkarıldığını belirterek, Farabi Hastanesinde de 85 taşeron sağlık işçisinin tasarruf tedbirleri gerekçesiyle işlerine son verildiğini belirtti.
     Bu duruma tepki gösteren Pamuk, Tüm çalışanlara esnek, kuralsız, güvencesiz ve ölüm getiren taşeron çalışmaya karşı birlikte mücadele için çağrıda bulunuyoruz. Hükümetten bu şekilde çalışmanın yasaklanması için gerekli girişimlerin başlatılmasını istiyoruz dedi.
     Pamuk, Farabi Hastanesinden çıkarılan işçilerin ise şirketin değil hastanenin personeli olduğunu ve tazminat hakları bulunduğunu ifade etti, işe geri alınmalarını istedi.
     Doktor Mihriban Yıldırım da hastanedeki işçilerin taşeron firmanın sözleşme süresinin bitmesi bahane edilerek işten çıkarıldığını söyleyerek, taşeron sistemine tepki gösterdi. İşçilerin işine son verilmesinin de kabul edilemez olduğunu ifade eden Yıldırım, işten atılanlara destek vereceklerini dile getirdi.
     Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER