KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler

KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler -KESK, SES VE KTÜ Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yılbaşında işten çıkarılan kadın işçilerin Dünya Kadınlar Gününü kutladı (Fotoğraflı-Görün


TRABZON (A.A) - KESK Trabzon Şubeler Kadın Platformu, SES Trabzon Şubesi üyeleri ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri, tasarruf tedbirleri gerekçesiyle KTÜ Farabi Hastanesinde yılbaşında işten çıkarılan kadın işçilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     Kadınlar, KTÜ Farabi Hastanesi Acil Servisi önünde 66 gündür kurdukları çadırda işlerini geri dönmek için eylemlerini sürdüren kadınları ziyaret ederek, karanfil hediye ettiler.
     SES Trabzon Şubesi Örgütlenme Sekreteri Yeşim Letif, burada yaptığı açıklamada, güvencesiz, esnek ve taşeron çalışmanın dünyada ve Türkiyede olduğu gibi Trabzonda da önce kadınları vurduğunu söyledi.
     Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçilerin çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu ifade eden Letif, Direnen kadın arkadaşlarımızdan aldığımız inanç ve güçle burada veya ülkenin herhangi bir yerinde mücadele etmeye hazırız. Çünkü biliyoruz ki zafer direnen emekçinin olacak dedi.
     KESK Trabzon Şubeler Kadın Platformu adına açıklama yapan Nurhan Karanlık ise kadınların sınıfsal ve cinsel sömürüye karşı örgütlendiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Emekleri için direnen işçilerin sembolü, Farabi Hastanesinden çıkarılan emekçi kadınlar olmuştur. Bu süreçte kadın işçiler neredeyse her gün özel güvenlik görevlilerinin fiziksel şiddetine ve tacizine maruz kalmıştır. Fakat yılmadan, güç ve kararlılıkla sürdürdükleri mücadeleleriyle Trabzonda ve Türkiyede kadın direnişinin sembolü haline geldiler.
     Açıklamaların ardından KTÜ Üniversiteli Kadınlar Kolektifi üyeleri, öğrenciler ve işten çıkarılanlara karşı özel güvenlikçilerin tutumu dolayısıyla KTÜ yönetimini eleştiren tiyatro oyunu sahneledi.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER