KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçilerden

KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçilerden protesto -Tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek 9 gün önce işten çıkarılan işçiler, kararı protesto etti, işlerine geri dönmek istediklerini dile getirdiler (Fotoğraflı-Gör


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek 9 gün önce işten çıkarılan işçiler, protestolarını sürdürdü.
     KTÜ Farabi Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan bir grup, karla karışık yağmura rağmen hastane ve üniversite yönetimlerine tepki göstermek amacıyla bugün de eylem yaptı.
     MHP İl Başkanı Muammer Demeli, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ile il ve ilçe yöneticileri işçileri ziyaret ederek, her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
     Demeli, bütün mağdurların yanlarında olduklarını belirterek, Konu eğer burada bir çözüme kavuşturulmazsa Ankaraya taşıyacağız. Bu noktada size gereken bütün desteği vereceğiz. Bütün siyasi partilerin siyasi kimliğini bir tarafa bırakarak buraya gelip size destek olmasını istiyoruz dedi.
     İşçiler adına konuşan Engin Bakal, yıllardır hastanede çalıştığını belirterek, Yeni yıla girerken işimizden olduk. Çocuklarımı bakmakla mükellefim. Çocuklarımızın geleceğiyle oynadılar. Asgari ücretimizle çocuklarımızı okutuyorduk yıldır hastanede asgari ücretle temizlik işçiliği yaparken yılbaşı akşamı kapı dışarı edildik diye konuştu.
     Diğer temizlik işçisi Derya Burnaz ise işten nedensiz çıkarttırıldıklarını ifade ederek, İşimize son verdiler, ne yapmak istediler tam anlamadık. Bu böyle olmaz ben çocuğuma helal mama almak için çalışmak zorundayım, neden böyle yaptılar. Bu kış günlerinde bizi kaderimizle baş başa bırakanlar şu anda çok mu mutlular dedi.
     İşe geri dönmek istediklerini belirten gruptakiler, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber KTÜ Farabi Hastanesinde işten çıkarılan işçilerden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER