KÜye 2 bin 100 kişilik yurt

KÜye 2 bin 100 kişilik yurt


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesinin(KÜ), 2 bin 100 kişilik öğrenci yurdunun ihale sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.
     KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, makamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerinin barınma probleminin çözümü yönünde attıkları adımların sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, Kuzeykent merkez yerleşkesine yapılacak yap, işlet, devret modeline göre yapılacak yurt yapılacağını belirtti.
     Yurdun inşaatına, 2013 yılında başlanacağını ve odalarının 3er kişilik olacağını aktaran Aydın, İhaleyi alan firma, 100 dairelik öğrenci evini üniversitemize hibe olarak yapacak. Firma, 2 bin 100 kişilik yurdu 29 yıl 1 ay yurdu işlettikten sonra, üniversitemize geri devredecek. Yurt yaptırma düşüncemizin bu safhaya gelmesi bizleri çok sevindirdi. İnşallah yurt inşaatımız herhangi bir kaza bela olmadan başlar ve tamamlanır. Arzumuz işletmecimizin iyi bir şekilde işletmesine devam etmesi ve öğrencilerimizin de rahat etmesi yönündedir diye konuştu.
     Aydın, üniversitenin öğrenci sayısının 2014 yılında 20 bine ulaşmasını beklediklerini vurgulayarak, 2 bin 100 kişilik yurdun üniversite için çok büyük olmadığını kaydetti.
     Konuşmanın ardından Rektör Aydın ve Selni İnşaat Akaryakıt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin sahibi Selami Ataç tarafından sözleşme imzalandı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber KÜye 2 bin 100 kişilik yurt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER