Küçük Nisanur, ayaklarıyla hayata tutundu

Küçük Nisanur, ayaklarıyla hayata tutundu -Tokatta doğuştan iki kolu olmayan 6 yaşındaki Nisanur Yiğit, her işini ayaklarıyla yapıyor -Ayaklarıyla yazıp, yemek yiyen Nisanurun en büyük destekçisi ise annesi -Küçük Nisanur: De


TOKAT (A.A) - Ekber Türkoğlu - Tokatta doğuştan iki kolu olmayan 6 yaşındaki Nisanur Yiğit, her işini ayaklarıyla yapıyor.
     İki çocuk sahibi Betül-Abdulvahap Yiğit çiftinin 6 yaşındaki kızı Nisanur, bu eğitim-öğretim yılında okula başladı. İki kolu olmayan Nisanurun en büyük destekçisi annesi. Kolları olmadığı için çantasını taşıyamayan Nisanuru, okula genellikle annesi Betül Yiğit getirip götürüyor. Küçük kızın okulda tuvalet ihtiyacı olması durumunda, sınıf öğretmeni, telefonla arayarak annesine haber veriyor.
     Ayaklarını kullanarak her işini gören Nisanur, ayaklarıyla yazıyor, yemek yiyor, bilgisayarda oyun oynuyor. Sınıf arkadaşlarınca sevilen küçük kız, çalışkanlığıyla arkadaşlarının ve öğretmenin takdirini kazanıyor.
     Baba Abdulvahap Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle akraba olmadıklarını belirterek, kızı Nisanurun doğuştan iki kolunun bulunmadığını söyledi.
     1 ay önce ikinci kızının dünyaya geldiğini belirten Yiğit, Küçük kızımız Nidanur, sağlam olarak dünyaya geldi. Nisanurun iki kolunun olmadığını doğumdan önce bilmedik. Doktorlar da herhalde anlayamadılar. Kızımı bu sene okula yazdırdık. Derslerini normal bir öğrenci gibi yapabiliyor. Okulun ilk zamanları zorlandı, şimdi alıştı. Rahatlıkla derslerini yapabiliyor. Sıkıntılar çekti. Arkadaşlarıyla uyum da sağladı. Arkadaşları kızıma sevgi gösterisinde bulunuyor. Tek başına okula gidip gelemiyor. Ya annesi ya da ben götürüp getiriyorum. İkimiz de götüremezsek dayısının çocukları götürüyor diye konuştu.
     Konuşurken duygulanan Nisanur ise Birinci sınıfa gidiyorum. Derslerimi ayaklarımla yaparken zorlanmıyorum. Okula alışıyorum dedi.
    
     -Nisanur, 1 Nisanda doğdu, bize 1 Nisan şakası oldu-
    
     Küçük kızın dayısı Mustafa Tuna da Yeğenim doğuştan böyle. Doğana kadar bilemedik. Nisanur, 1 Nisanda doğdu, bize 1 Nisan şakası oldu. Biz ne olacağını çok düşündük. Okulda sorunları oluyor. En büyük sorunu, tuvalet ihtiyacı. Çünkü okulların tuvaletleri engellilere göre değil. Nisanuru doğduktan sonra görünce yıkıldık, gittik. Nisanur hareket etmeye başlayınca kendimize geldik. Bununla yaşamaya çalışacağız. İstediği her şeyi yapabiliyor ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Küçük Nisanur, ayaklarıyla hayata tutundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER