Küçükbaş hayvan desteklerinde son gün 15

Küçükbaş hayvan desteklerinde son gün 15 Ekim


İZMİR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayvan başı ödeme yapılan anaç koyun ve keçi desteklemeleri için başvuru son tarihinin 15 Ekim 2012de sona erdiği bildirildi.
     İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, yaptığı yazılı açıklamada, halk arasında küpe desteği olarak bilinen anaç koyun ve keçi desteklemelerinden yararlanmak isteyenlerin 15 Ekim günü mesai bitimine kadar üyesi oldukları birliklere başvurmaları gerektiğini belirtti. Türer, mağduriyetin yaşanmaması için başvuruların son güne bırakılmaması uyarısında bulundu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sözkonusu destekleri 2006 yılından beri verdiğini hatırlatan Özer Türer, açıklamada Yetiştiricilerin destekten yararlanabilmeleri için koyun keçi yetiştiricileri birliğine üye olmaları, üye olduğu birliğe küpe listesi ile birlikte başvuruda bulunması gerekiyor. 1 Eylül tarihinde başlayan başvurular 15 Ekim mesai bitiminde son eriyor ifadelerine yer verdi.
     Türer, açıklamasında şunları kaydetti:
     Küçükbaş hayvan yetiştiricisi, anaç koyun ve keçi desteği başta olmak üzere süt primlerinden, Ziraat Bankasının sübvansiyonlu kredilerinden yararlanabilmesi için koyun keçi yetiştirici birliklerine üye olması gerekiyor. Türkiyede ilk kez küçükbaş hayvan sütünü soğuk zincire alarak üretici için bir güvence oluşturduk. Sütten ve etten para kazanan yetiştirici hem damızlık hayvan bırakıyor hem de hayvan sayısını artırıyor. İzmirde bu yıl 600 bin anaç küçükbaş hayvan olduğunu düşünüyoruz. Erkek ve yavrularla birlikte 800 bini buluyor.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Küçükbaş hayvan desteklerinde son gün 15 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER