Küçükkuyuda sağlık, eğitim ve sosyal tesis

Küçükkuyuda sağlık, eğitim ve sosyal tesis açılışı yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde sağlık, eğitim ve sosyal tesis açılışı yapıldı.
     Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, açılışta, aile hekimliğinin faaliyete geçmesiyle beldelerinde bir yıldır eski sağlık ocağında hizmet veren aile hekimlerinin, Kazım Karabekir Caddesinde inşa edilen Zübeyde Hanım Sağlık, Eğitim ve Sosyal Tesislerinde görev yapacağını belirtti.
     Göreve geldikten sonra Her Mahalleye Bir Sağlık Evi Projesi kapsamında tüm mahallelere sağlık evi açtıklarını belirten Balkan, Sağlık evlerinde, gerek belediyemiz sözleşmeli personeli gerekse Sağlık İl Müdürlüğünün katkıları ile görevlendirilen personeller yardımıyla vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri en yakın noktadan sunuluyor dedi.
     Binanın toplam 750 metrekare alanda hizmet vereceğini ifade eden Balkan, şunları kaydetti:
     Tesisimizin yapımı, beş ay gibi kısa bir sürede gerek belediyemizin imkanları gerekse hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleştirildi. Binamızın ikinci katında iki adet çok amaçlı salon bulunuyor. Bu salonlarda halk eğitim kursları merkezi düzenlenecek, belediyemizce çok amaçlı kurslar açılacak. Son katında ise dört adet 65 metrekarelik stüdyo daireleri yapılmış olup, sosyal amaçlı ve muhtaçların barınacağı misafirhane olarak projelendirilerek hizmet verecek.
     Açılışa, sağlık çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Hanife Erdinç / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Küçükkuyuda sağlık, eğitim ve sosyal tesis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER