Küçüklerden fair

Küçüklerden fair-play örneği


MANİSA (A.A) - Turgutlusporun Coca-Cola Akedemi Liglerinde mücadele eden U14 takımı, deplasmanda Ankaragücü ile oynadığı maçta centilmenlik örneği sergiledi.
     Turgutluda 16 Ekim 2012 tarihinde oynanan Turgutluspor-Ankaragücü U14 karşılaşmasının 52. dakikasında hakem atışından sonra topun Ankaragücülü oyuncularda olması gerekirken, Turgutlusporlu oyuncular, hücum geliştirerek gol kaydetmişlerdi. Karşılaşma Turgutluspor U14 Takımının 5-0 üstünlüğü ile sona ermişti.
     2 Mart 2013 tarihinde Ankarada oynanan maçta ise karşılaşmanın başlama vuruşu ile pasif duruma geçen Turgutluspor U14 takımı, rakibi adına takımın kalecisi Kerem Çevikkan kendi kalesine gol atarak ilk maçta attıkları golün telafisini yaptı. Futbol dünyasında çok az rastlanan bir fair-play örneğine imza atan küçükler, büyük ağabeylerine örnek oldular.
     Turgutluspor altyapı kaleci antrenörü Engin Atabay, yaptığı açıklamada, Pazar günü oynanan maçta takımımızın kalecisi Çevikkanın kendi kalesine golü atarak daha önceki maçta yapılan hatayı telafi etmesi bizleri çok mutlu etti dedi.
     Turgutluspor U14 Takımının Antrenörü Cengiz Biçer ise Bizler Ankaragücü ile oynadığımız ilk maçta yaptığımız hatayı maçın atmosferinden dolayı geç fark ettik. Bu hatayı telafi etmek istedik. Sporcularımızla yaptığımız toplantıda fair-play adına bu golü atma kararı aldık. Bu davranışı genç sporcularımıza centilmenliği ve fair play ruhunu aşılamak için yaptık. Futbolcularımıza futbolun dışında iyi bir insan olmayı da öğretmek istedik. Kendi kalemize bir gol atarak 1-0 maça yenik başladık. Ancak maçı 2-1 kazanmayı bildik diye konuştu.
     Yaptıkları davranışla büyük takdir toplayan Turgutlusporun U14 takımının, yönetimin tarafından ödüllendireceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Şafak Yel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Küçüklerden fair Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER