Kullanım tarihi geçmiş ürünler imha edildi

Kullanım tarihi geçmiş ürünler imha edildi -Diyarbakırda zabıta denetimlerinde el konulan son kullanım tarihi geçmiş yaklaşık yarım ton gıda imha edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde el koydukları son kullanım tarihi geçmiş yaklaşık yarım ton gıdaimha etti.
     Bağlar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde çok sayıda son kullanım tarihi geçmiş gıda ürünleri ele geçirildi.
     Konservelerden una, limonatadan, süt tozu, kahve çeşitleri ve zeytine kadar pek çok ürünün halkın sağlığını tehdit ettiği belirlenen çalışma sonucunda ekipler, toplanan gıdaları Büyükşehir Belediyesi Çöp Arıtma Tesislerinde imha etti.
     Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli kimyager Veysi Çelebi, bu tür ürünlerin halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek halkın sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
     Vatandaşlara konuya duyarlılık çağrısı yapan Çelebi, şöyle konuştu:
     İlçemiz sınırları dahilinde yapmış olduğumuz denetimler neticesinde yarım tona yakın kullanım tarihi geçmiş gıdayı imha ettik. Halk sağlığını ön planda tutan belediyecilik anlayışımız gereği bu tür denetimleri sık sık yapıyoruz. Özellikle halkımızdan bu konuda biraz daha duyarlılık göstermesini bekliyoruz. En azından çocuklarını evde eğitmeleri gerekir. Tarihi geçmiş gıdaların alınmaması ve gıda alınırken de mutlaka son kullanım tarihine bakmaları gerekir. Marketler başta olmak üzere gıda ürünlerinin satıldığı yerlere yönelik denetimler düzenli olarak sürecek. Belediye yetkilileri, tüketicilerden gelen şikayetleri de anında değerlendirecek.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kullanım tarihi geçmiş ürünler imha edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER