Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Nevşehirde

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Nevşehirde -Bakan Çelik: Anadolu, sadece taş, toprak, sınır değildir. Anadolu, aynı zamanda bir manevi dinamikler toplamıdır


NEVŞEHİR (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Anadolu, sadece taş, toprak, sınır değildir. Anadolu, aynı zamanda bir manevi dinamikler toplamıdır dedi.
     Almanya Başbakanı Angela Merkelin Türkiye ziyareti kapsamında uğrayacağı yerlerden biri olan Nevşehirdeki programına eşlik etmek için kente gelen Bakan Çelik, Hacıbektaş ilçesine uğrayarak Hacı BektaşVeli Külliyesini ziyaret etti.
     Burada külliye içerisindeki Arslanlı Çeşmeden su içen Çelik, daha sonra Hacı Bektaş-ı Velinin türbesinde dua etti.
     Külliye ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Çelik, manevi mertebesi yüksek bir yerde olduklarını, dolayısıyla Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin huzurunda bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti.
     Burada yapılan çalışmaları da dinlediğini ve Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin manevi mertebesine ve mirasına uygun bir hassasiyet gösterildiğine şahit olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     O yüzden arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Burada yaşayan vatandaşlarımız, Nevşehirliler ne kadar sevinseler azdır. Böylesine büyük bir maneviyat üstadının eşiğinde bir hayat sürüyorlar. Bu tip bizim açımızdan kıymeti büyük haiz yerlere iki açıdan önem verilmesi gerekiyor. Birincisi kültürel ve tarihi mirasımız açısından. İkincisi de, Anadolumuzu, bizim için vatan yapan asıl manevi dinamikler bunlardır. Anadolu, sadece taş, toprak, sınır değildir. Anadolu, aynı zamanda bir manevi dinamikler toplamıdır. İşte Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri de bize Anadoluyu vatan yapan manevi dinamiklerin, bu topraklara ruhumuzla bağlı olmamızı sağlayan maneviyat önderlerimizin başında gelmektedir. Huzurunda bulunmak bizim için büyük bir şereftir. Bugün bunu da tattık. Allaha şükürler olsun günümüz böylesine bereketli geçiyor.
     Bakan Çelik, ziyaretinin ardından Nevşehire gitti.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Nevşehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER