Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: Müze, sadece belirli zamanlarda ziyaret edilen, biraz da zorunlu bir kültürel faaliyet gibi ziyaret edilen bir yer olmaktan çıksın, Vatandaşlarımızın büyük bir keyifle, arzuyla en iyi vakitlerini d


ADANA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Müze, sadece belirli zamanlarda ziyaret edilen, biraz da zorunlu bir kültürel faaliyet gibi ziyaret edilen bir yer olmaktan çıksın, vatandaşlarımızın büyük bir keyifle, arzuyla en iyi vakitlerini değerlendirmek için gittikleri yer olsun istiyoruz dedi.
     Çelik, Seyhan Belediyesini ziyaretinde, Bakanlığının yatırımları ve diğer alanlarla ilgili bürokratlarının Adanada çalışma yaptığını belirterek, bu çalışmaların sonuçlarını değerlendireceklerini söyledi.
     Çelik, bu kapsamda müze yeri olarak düşünülen birkaç yeri ziyaret edeceğine değinerek, Adanaya büyük bir müze kazandırmayı düşünüyoruz. Çünkü Adana kültürel ve tarihsel mirasını temsil etmek bakımından çok özel bir öneme ve kıymete sahip dedi.
     Müzenin yeri konusunda çalışmaların son aşamaya gelmek üzere olduğunu ifade eden Çelik, Adanaya büyük ve 24 saat yaşayabilen, sürekli dinamik bir hayatı içerisinde barındıran bir müze düşündüklerini söyledi.
     Müze, sadece belirli zamanlarda ziyaret edilen, biraz da zorunlu bir kültürel faaliyet gibi ziyaret edilen bir yer olmaktan çıksın, vatandaşlarımızın büyük bir keyifle, arzuyla en iyi vakitlerini değerlendirmek için gittikleri yer olsun istiyoruz diyen Çelik, şunları kaydetti:
     Kafamızdaki müzenin çocukluğumuza giderdik ya sıkıcı, normal eğitim öğretim faaliyeti içerisinde kasvetli binalara sahip bir imajı vardır. Onun yerine canlı, cıvıl cıvıl, özellikle çocuk ve gençlerle onların gündelik hayatlarıyla iç içe müzeler düşünüyoruz. Bunları büyük mekan olarak artık planlamak istiyoruz. Küçük küçük tarihi eserlerin sergilenmediği, yeterli görkeme sahip olmayan yerler olmaktan çıksın cıvıl cıvıl, dinamik, günlük olarak gençlerin, çocukların sosyal aktivitelerini gerçekleştirebildiği, akşam belli saatlere kadar de yaşayabilen sosyal ve kültürel faaliyetlere zemin olan yerler olarak düşünüyoruz. O nedenle baktığımız yer sadece eserlerin sergilendiği bir bina olarak bakmıyoruz. Eserlerin doğru sergilenmesinin yanı sıra bu bahsedilen sosyal ve kültürel aktivitelere zemin teşkil edecek yerler bakıyoruz.
     Tarihi Milli Mensucat Fabrikasının bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Valiliğinde bakanlığına bağlı bürokratlarla toplantı yaptı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER