Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Boluda:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Boluda: -Bakan Günay: -Herhangi siyasi bir ayrım yapmaksızın, bölgemiz ve ülkemiz için hizmet noktasında yapmamız gereken ne varsa ayrımsız yapmaya çalışıyoruz -Türkiyede yaşadığımız demokr


BOLU (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Herhangi siyasi bir ayrım yapmaksızın, bölgemiz ve ülkemiz için hizmet noktasında yapmamız gereken ne varsa ayrımsız yapmaya çalışıyoruz dedi.
     Bolunun Mudurnu ilçesinde düzenlenen 11. İpek Yolu Kültür, Sanat ve Turizm Festivaline katılan Günay, burada yaptığı konuşmada, siyasi ayrım gözetmeden ülkenin her yerine hizmet götürdüklerini söyledi.
     Festivale Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Ukraynadan da katılımların olduğunu ifade ederek, Bugün sabahtan ben Roma Kazısında başladım çalışmalara, akşam da inşallah Taraklıdan Ankaraya döneceğim. Bugün Çayırhan, Nallıhan, Mudurnu, Göynük ve Taraklıdaki hemşehrilerimle kucaklaşma ve onların içinde yaşadığı coğrafyayı, Türkiyeye tanıtma gibi bir güzel görevi üstlendim. Bundan da çok büyük mutluluk duyuyorum şeklinde konuştu.
     Festivale ilişkin kendisine davet geldiğinde tereddüt etmeden katılma kararı aldığını anlatan Günay, bölgede görmek istediği güzel yerlerin olduğunu dile getirdi.
     Günay, Türkiyenin gelişimi için sürekli olarak Anadoluyu gezdiklerini vurgulayarak, siyasi parti ayrımını, seçim akşamı sandıkla birlikte kapatıklarını ve ondan sonra Türkiyenin neresinde hizmet ihtiyacı varsa ayrımsız olarak oraya koşmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Haftanın hiçbir günü özellikle hafta sonlarında kendilerine tatil günü ayırmadıklarını dile getiren Günay, Sloganımız, millet için durmak yok, yola devam. Bunun için bugün buradayız ve devam edeceğiz dedi.
     Bakan Günay, Türkiyenin turizm konusunda son dönemlerde büyük gelişim sağladığını anlatarak, bu gelişimi artırmak istediklerini söyledi.
     Dünya genelinde durgunluk yaşanırken Türkiyenin gelişmeye devam ettiğine dikkati çeken Günay, şöyle devam etti:
     Şimdi Allaha şükürler olsun, Türkiyede yaşadığımız demokratik ve ekonomik istikrarın sayesinde dünyada bir takım duraklama ve gerilemeler yaşanırken geçen yıl Dünya Turizm Örgütünün yaptığı açıklamaya göre Türkiye, İngilterenin bir basamak üstünde 6. sırada turizm ülkesi oldu. Bu bizim için iftihar vesilesidir. Ama gerçeği söylemek gerekirse turistler hala büyük ölçüde batı bölgelere geliyor. Şimdi derdimiz turistleri, Anadoluya taşımak ve turizm bereketinden tümüyle yararlanmayı sağlamaktır.
    
     -Yeni güzergahlar oluşturmaya gayret gösteriyoruz-
    
     Türkiye genelinde belli başlı kentlerin turizmden faydalandığına işaret eden Günay, Türkiyenin her yerine turist çekmek istediklerini ifade etti.
     Günay, Anadoludaki tüm turistik merkezleri dünyaya tanıtmak istediklerini belirterek, Onun için Anadoluda ne varsa ayrım yapmaksızın kimden kalmışsa kalsın hepsi bizimdir. Hepsi Allahın bize insanlığı geleceğe taşımamız için bıraktığı emanettir anlayışıyla sahip çıkmaya çalışıyoruz. Hepsini ayağa kaldırmaya ve dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz dedi.
     Bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını anlatan Günay, bu nedenle yeni güzergahlar oluşturmaya gayret gösterdiklerini dile getirdi.
     Bakan Günay, bu coğrafyanın turizm konusundaki potansiyeline çok inandığını anlatan Günay, Türkiyenin her yerinde yol ve alt yapı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
     Yakın bir gelecekte Ankaradan Sapanca güzergahını bölünmüş yolla birbirine bağlayacaklarını anlatan Günay, Hem İstanbuldan gelenlerin hem de Ankaradan gelenlerin bu güzellikleri görmesini sağlayacaklarını kaydetti.
     Herhangi siyasi bir ayrım yapmaksızın bölgemiz ve ülkemiz için hizmet noktasında yapmamız gereken ne varsa ayrımsız yapmaya çalışıyoruz diyen Günay, bu şekilde vatana hizmet etmeye çalıştıklarını ve bu anlayışla ülkenin potansiyelini ayağa kaldırmaya çalıştıklarını belirtti.
    
     -Diğer konuşmacılar-
    
     Bolu Valisi İbrahim Özçimen de Bolunun sahip olduğu turizm potansiyeliyle ayrıcalıklı bir yerde bulunduğunu ifade etti.
     Mudurnunun çeşitli turizm merkezlerine sahip olduğunu anlatan Özçimen, Ankara, Bolu ve Sakaryayı kapsayan İpek Yolunun, bölgelerin turizm temelli kalkınmasında önemli bir katkısı olacaktır. Bu bölge, Anadoluyu Avrupaya taşımaktadır. Bölgede tarihi değerlere sahip kişilikler de yaşamıştır. Yerelden küresele bir hareketle bu bölgemizi kalkındırmayı amaçlıyoruz dedi.
     CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise Bolunun tarihi güzelliklere sahip olduğunu ancak çeşitli sıkıntılar yaşandığını anlattı.
     Özellikle ulaşım konusunda sıkıntıların bulunduğunu ifade eden Özcan, Bu yol yapım çalışmaların hızlandırılması konusunda Sayın Bakanımızdan destek bekliyoruz. Umarım desteğinizle beraber şehrimizi iyi yerlere getiririz ifadesini kullandı.
     Konuşmaların ardından Bakan Günay, ilçe turizmine katkı sağlayan iş adamalarına plaket verdi.
    
     Muhabir: Ekip / Atakan Çelik
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Boluda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER