Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Muğlada

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Muğlada -Bakan Günay, Milastaki Kral Hekatomnosun Anıt Mezarında incelemelerde bulundu


MUĞLA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milas ilçesindeki Kral Hekatomnosun Anıt Mezarında incelemelerde bulundu.
     Bakan Günay, burada yaptığı açıklamada, sık sık Milasa geldiğini ve gelişinde bölgede yeni buluntularla karşılaştığını söyledi.
     Kral Hekatomnosun Anıt Mezarındaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Günay, bölgede kazı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Alanda buluntuların hava etkisiyle yok olmasını engellemek amacıyla bir iklimlendirme cihazı kurduklarını anlatan Günay, çevrede korunması ve restorasyonu gereken yapılar olduğunu belirtti.
     Çevrede Türk Telekom Müdürlüğünün hizmet verdiği bir binanın olduğunu dile getiren Günay, yetkililerle görüştüklerini, binanın boşaltılması yönünde anlaşma sağlandığını ve çevredeki alanın müzeye verileceğini ifade etti. Tarihin ortaya çıkarılmasında güzel bir ortak çaba harcandığını dile getiren Bakan Günay, Burası, hem Türk halkının hem de dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen insanların keyifle gezdiği bir alan haline gelecek dedi.
     Milastaki Beçin Kalesi ve çevresinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Bakan Günay, Beçin Kalesi ve çevresindeki tarihsel yerleşim alanını Kral Hekatomnosun Anıt Mezarının bir parçası olarak gördüklerini ifade etti.
     2 bin 500 yıllık bir alanı herkesin gezmesini istediklerini anlatan Günay, ilkbahar mevsiminde yeniden Milasa geleceğini ve incelemelerde bulunacağını bildirdi.
     Milasta vatandaşlarla sohbet eden Bakan Günay, Ulucamide cuma namazını kıldı ve cami çıkışında Suriyeli sığınmacılar için başlatılan kampanya için kurulan kutuya para attı.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı - Mutlu Hazer / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Muğlada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER