Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Trabzonda:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Trabzonda: -Varlığımızın önemli bir bölümünü devlete ve millete borçluyuz ve Atatürk bunu en üst düzeyde gerçekleştirmiştir


TRABZON (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Varlığımızın önemli bir bölümünü devlete ve millete borçluyuz ve Atatürk bunu en üst düzeyde gerçekleştirmiştir dedi.
     Bakan Günay, Trabzonun çeşitli tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlk olarak Kızlar Manastırını ziyaret eden Günay, burada, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı, manastır ile ilgili proje hakkında da kısa bir sunum dinlendi.
     Daha sonra Zağnos Vadisinde düzenlenen kentsel dönüşüm çalışmalarını inceleyen Günay, Ortahisar Mahallesinde bulunan Kanuni Evi önünde bir basın mensubunun, Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili sorusuna ise şu yanıtı verdi:
     Yeni diziler yapılsın, daha güzelleri de yapılsın. Şöyle bir yararı oldu en azından, insanların tarihe merakı arttı Muhteşem Yüzyıl sayesinde. Kitap okuma çoğaldı, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve o dönem hakkında. Başka yeni dizilere ve filmlere vesile oldu. TRTnin var, başka kanalların var. Zaten hayat da böyledir, bir şey yaparsınız başkaları daha iyisini yapmaya çalışır. Ben de fırsat buldukça diziyi izlemeye çalışıyorum.
     Bakan Günay ve beraberindekiler daha sonra Atatürk Köşkünü gezdi. Günay, köşkün çıkışında yaptığı açıklamada, Atatürkün tüm mal varlığını devlete ve millete burada bıraktığını anımsatarak, Varlığımızın önemli bir bölümünü devlete ve millete borçluyuz ve Atatürk bunu en üst düzeyde gerçekleştirmiştir. Kız kardeşi var, ailesinde muhtemelen akrabaları var ya da kendi adına bir vakıf yerine tümüyle millete bırakmış. Bu gerçekten örnek bir devlet adamı davranışı, aynı zamanda büyük bir vatansever davranışı. Aynı zamanda da hem insanlığın hem imanın gereklerini yerine getiren bir davranış dedi.
     Bakan Ertuğrul Günay daha sonra Trabzon Dünya Ticaret Merkezinde açılan kitap fuarını gezdi. Günay buradan Sürmene ilçesindeki Memişağa Konağına geçerek incelemeler yaptı.
    
     -Basın sponsorluğundan dolayı Anadolu Ajansına teşekkür-
    
     Günay, konaktaki incelemelerinin ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonda bu yıl 13üncüsü düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali ile ilgili açıklamada bulundu. Günay, Türkiye çapında devlet tiyatrolarının yaptığı bir çok etkinlikten bir tanesinin de Trabzonda yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Festival, bölgede, komşu ülkelerle barış kardeşlik dostluk alanında ciddi bir yakınlaşma sağlıyor. Karadenizin dışından da çok sayıda gelen ülke var. Anadolu Ajansı bu festivale sponsorluk yapıyor. Buna çok mutlu oldum. Çünkü bu tür etkinlikler sadece bir şehir merkezinde değil, bölgede, öteki illerde ciddi bir ilgi uyandırıyor. Hem turizm hareketliği hem kültür açısından yeni bir canlılık kazandırıyor. İnsanımız yaşam kalitesini yukarı çıkartıyor. Festivali, 13 yıldan beri sabırla düzenleyenlere ve Anadolu Ajansı başta olmak üzere tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum.
     (ZAF-MK)
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Trabzonda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER