Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -Dünya turizminde İngilterenin önünde yer alan bir ülke olduk -Şimdi istiyoruz ki Anadolunun her yanına turizmin bu bereketi dağılsın


BAYBURT (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dünya turizminde İngilterenin önünde yer alan bir ülke olduk. Şimdi istiyoruz ki Anadolunun her yanına turizmin bu bereketi dağılsın dedi.
     Bayraktar köyündeki Baksı Müzesinde Mesafe ve Temas başlıklı serginin açılışına katılmak üzere karayoluyla Erzurumdan Bayburta gelen Bakan Günay, Vali Hasan İpeki ziyaret etti.
     Anayasa referandumu çalışmaları kapsamında son olarak 2 yıl önce kente geldiğini ifade eden Bakan Günay, Bayburtun tarih kokusu hissettiği bir şehir olduğunu söyledi.
     Dünya Turizm Teşkilatının aylık yayın organında Türkiyeye özel bölüm ayrıldığını bildiren Bakan Günay, Burada Türkiyenin dünya turizminde 6. sırada olduğu belirtildi ve İngilterenin önünde yer aldık. Geçen yıl bir hayal kuruyordum, bu yıl inşallah İngiltereyi geçeceğiz diye. Bu hayalimiz gerçek oldu ve dünya turizminde İngilterenin önünde yer alan bir ülke olduk. Güzel bir gelişme diye konuştu.
     Amaçlarının bu önemli gelişmeyi Anadoluya yaymak olduğunu kaydeden Günay, Şimdi istiyoruz ki Anadolunun her yanına turizmin bu bereketi dağılsın. Anadolunun her bölgesinde turizm potansiyelinin gelişmesi için milletvekillilerimiz ve başkanlarımız bizden yardım istiyor. Sınırlı bütçe imkanlarımız içinde bizler de elimizden geldiği kadar katkıda bulunuyoruz dedi.
    
     -Yeşil Yol Projesi-
    
     Doğu Karadenizde 2009da başlatılan Yeşil Yol Projesiyle ilgili gelişmelere de değinen Bakan Günay, İstiyoruz ki Samsun ve Trabzon havaalanına inen bir ziyaretçi Karadeniz yaylalarını denize inmeksizin geçsin. Bunun için Yeşil Yol Projesini başlattık. Bayburt ve Artvin bu projede yoktu. Bu illerimizi de projeye dahil ettik diye konuştu.
     Vali İpek, Bakan Günaya Bayburt taşından yapılmış saat kulesi maketi hediye etti.
     Ziyaretten sonrası Günay ve beraberindekiler, serginin açılışına katılmak üzere Bayraktar köyüne hareket etti.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Burak Altunöz / Asena Akçay
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER