Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Biz ayrımcılık yapmadan çalışıyoruz. Bazıları milletin birliğini, bütünlüğünü, ne yazık ki Ramazan dinlemiyor, bayram dinlemiyor, bozmaya çalışıyor. Biz milletimizin birliği, bütünlüğü ve gayretiyle


TOKAT (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Biz ayrımcılık yapmadan çalışıyoruz. Bazıları milletin birliğini, bütünlüğünü, ne yazık ki Ramazan dinlemiyor, bayram dinlemiyor, bozmaya çalışıyor. Biz milletimizin birliği, bütünlüğü ve gayretiyle bunları inşallah geride bırakacağımıza inanıyoruz dedi.
     Günay, Tokat Arkeoloji ve Etnografya Müzesinin açılışında yaptığı konuşmada, Tokattaki en müstesna tarihi yerlerden birisinin Gökmedrese (eski müze yeri) olduğunu ifade ederek, Buradaki müze düzeninin Tokata yetmediğini, oranın elden geçmesinin gerektiğini belirlemiştik. O zaman yeni müzemizin yeri olan Arastalı Bedestenin restorasyonu devam ediyordu. Biz burayı çok yüksek bedelle Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiraladık diye konuştu.
     Açılışını yapacağı müzenin daha önce hizmet vermeye başladığını anlatan Günay, şunları kaydetti:
     Valimizin yeni göreve başlaması üzerine, ona moral olsun diye bugün açılışını yapıyoruz. Türkiye genelinde açılışlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Biz ayrımcılık yapmadan çalışıyoruz. Bazıları milletin birliğini, bütünlüğünü, ne yazık ki Ramazan dinlemiyor, bayram dinlemiyor, bozmaya çalışıyor. Biz milletimizin birliği, bütünlüğü ve gayretiyle bunları inşallah geride bırakacağımıza inanıyoruz. Biz doğru yapmaya çalışıyoruz. Biz ayrım yapmıyoruz. Burası Gazi Osman Paşanın memleketi. Gazi Osman Paşa, Plevne kahramanı, bizim tarihimizde vatan savunmasının öncü isimlerinden bir tanesi.
     Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Sulu Sokakta yapılan Kültür Merkezine değinen Günay, Burada bir çok tarihi eser var. Biz bunların çevresinde geçmişte yapılan mimariyi kaldırıyoruz. Bir kamu kurumu tarafından yapılan binayı tetkik edeceğim. Bundan sonra tarihi korumak noktasında daha dikkatli davranırız. Tarihimizi korumazsak, geleceğimizi aydınlatamayız dedi.
     Bakan Günay, daha sonra Tokat Arkeoloji ve Etnografya Müzesini açılışını gerçekleştirdi. Müzeyi gezen Bakan Günay, eserler hakkında müze yetkililerinden bilgi aldı.
     Günay, daha sonra Latifoğlu Müzesinde incelemelerde bulundu.
     Burada bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Angeline Jolienin Türkiye ziyaretini eleştirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine Bakan Günay, şöyle konuştu:
     Dünya sinemasında ya da dünya sanat alanında bazı seçkin isimler böyle sosyal projelerde yer alıyorlar. Daha önce benzer isimler dünyadaki bazı deprem bölgelerine ya da açlık bölgelerine gittiler. Bizim ülkemizden de gittiler, iyi niyet elçisi olarak. UNESCO tarafından, Birleşmiş Milletler tarafından geçmişte görevlendirilmiş sanatçılar oldu. Bir sanatçının, hem dünya kamuoyunu yumuşatmak hem o olaya ilgisini sağlamak hem de kendi tanıtımına katkı yapmak amacıyla üstlenmiş olduğu bir sosyal proje olarak düşünün. Onun ötesinde bir anlam vermek bence biraz fazla olur. Türkiyenin, Angeline Jolie geldi, kampları gezdi deyip bundan kendisi için bir üstünlük oluşturmaya kalkması, işi abartmak olur.
     Bakan Günay, daha sonra helikopterle kentten ayrıldı.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER