Kumlucada Çocuk Oyunları Ligi kuruldu

Kumlucada Çocuk Oyunları Ligi kuruldu -ÇOSKK tarafından başlatılan ligde mendil kapmaca ve sek sek oyunları oynanıyor


ANTALYA (A.A) - Kumlucada Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Kumluca temsilciliğince, Çocuk Oyunları Ligi başlatıldı.
     ÇOSKKye bağlı Mendil Kapmaca ve Sek Sek Oyunları Federasyonu Kumluca temsilcisi Hakkı Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte sokaklarda herkesin oynadığı, ama günümüzde oynanmayan oyunların kurallarının yazıldığını, tüm dünyanın oynadığı çocuk oyunları haline getirilmesi amacıyla Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonunun kurulduğunu belirtti.
     Mendil kapmaca ve sek sek müsabakalarının dört set üzerinden oynandığını anlatan Özer, oyunun üç setinde mendil kapmaca, bir setinde ise sek sek oyunu oynandığını kaydetti.
     Takımların 13er kişiden oluştuğunu bildiren Özer, şunları söyledi:
     Mendil kapmaca oyunu için basketbol sahası ölçülerini kullanıyoruz. 13 oyuncundan 10u oyunda yer alırken, 3 oyuncu yedek bekliyor. Takımdaki oyuncuların 6sı kız, 7si erkek veya tam tersi olabiliyor. Oyunda bir mendil hakemi, bir baş hakem, iki çizgi hakemi, bir yazı hakemi ve bir de süre hakemi olmak üzere 6 hakem görev alıyor. Buradaki amaç geçmişte var olan, ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan oyunlarımızı çocukların oynamalarını sağlamak. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.
     Çocuk Oyunları Liginde ilçe genelindeki ilköğretim okullarından 8 takımın katıldığını ifade eden Özer, birinci olan takımın Antalyada yapılacak elemelerde ilçeyi temsil edeceğini belirtti.
     Oyunların ilk müsabakasında Mimar Sinan İlköğretim Okulu ile Ziya Gökalp İlköğretim Okulu takımları karşılaştı. Müsabakadan Mimar Sinan İlköğretim Okulu takımı, 3-1 galip ayrıldı.
     (MÇ-HS)
<< Önceki Haber Kumlucada Çocuk Oyunları Ligi kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER