Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya:

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya: -Türkiyenin en eski partisinin ilçe başkanının ilçenin sorunlarına duyarlı olmasından son derece memnun oldum


ANTALYA (A.A) - Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede yaşanan elektrik kesintileriyle ve bir yerel gazetede Elektrik kesintisinin nedeni belediye başlıklı haberle ilgili açıklamalarda bulundu.
     Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında, bir yerel gazetenin bugünkü sayısında Elektrik kesintisinin nedeni belediye başlıklı haber olduğunu, haberin içeriğinde ise CHP ilçe Başkanı Arif Kocacıkın yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili yapmış olduğu basın toplantısındaki ifadelerinin yer aldığını söyledi.
     Türkiyenin en eski partisinin ilçe başkanının ilçenin sorunlarına duyarlı olmasından son derece memnun oldum diyen Çetinkaya, ancak kamuoyuna yanlış bilgi vermesinin ise sorumlu siyaset anlayışına ters düştüğünü kaydetti. CHP ilçe başkanının çok genç olduğunu, kendisinin çocukluk yıllarına denk gelen 1981 yılında elektrik hizmetlerinin TEDAŞa devredildiğini anlatan Çetinkaya, Doğrudur, 1981 yılından önce elektrik hizmetleri belediyeler tarafından yürütülüyordu. Bu tarihten sonra elektrik hizmetleri tüm Türkiye tarafından TEDAŞ tarafından yürütülmektedir. Arkadaşımız basın açıklaması yaparken belediyemizi hedef alan açıklamalarda bulunurken bunu bilmiyor olması da son derece talihsizlik diye konuştu.
     Kendisinin belediye başkanı olduğu günden bu yana yerel önderlik sloganıyla halkın tüm sorunları ile yakından ilgilenmek için çalıştıklarını belirten Çetinkaya, bunun da en iyi göstergesinin ilçeye kazandırılan DSİ, Karayolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlığından kazandırılan hizmetler olduğunu belirtti. TEDAŞ tarafından ilçeye yapılan hizmetleri de yakından takip ettiklerini bildiren Çetinkaya, TEDAŞın her yıl ilçeye yatırım yaptığını vurguladı.
     Çetinkaya, şöyle konuştu:
     Şu anda elektrik kesintilerinin minimum seviyede olduğu yılları yaşıyoruz. TEDAŞ tarafından 2012 yılında bir milyon liralık yatırım yapılarak sanayi kavşağından Günay Sahil Tesislerine kadar olan kısımda elektrik hatları yer altına alınmış, beş adet trafo konulmuştur. Belediye olarak ilçe genelinde yapılması düşünülen Master Elektrik Dağıtım Şebekesi Projesini 2010 yılında TEDAŞ il Müdürlüğüne yaptırdık. Trafo yerleriyle ilgili belediyemizden talepte bulunmuşlardır. Bu talep belediye meclisimizce görüşülerek master plan içeriğinde bulunan trafo yerlerinin plana işlenmesi ve mülkiyetin çözülmesi konusunda 2010 yılı Nisan ayı meclis toplantısında belediye meclisimiz karar almıştır. Bu kapsamda, 2011 ve 2012 yıllarında belediyemizce ve şahsi gayretlerimle yapılan çalışmalar sonucunda, öncelikle elektrik sıkıntısı çekilen noktaların trafo ilaveleri ve enerji sıkıntılarının giderilmesi için 1,5 milyon liralık yatırım yapılması sağlanmıştır. Yine 2013 yılı için Kumluca şehir merkezindeki enerji sıkıntısını gidermek için 4,5 milyon liralık yatırım programına aldırılmıştır.
     Ayrıca son günlerdeki elektrik kesintilerinin şehir içi şebeke yetersizliğinden kaynaklanmadığını, ulusal şebekedeki enerjinin yetersizliğinden olduğunu ifade eden Çetinkaya, bölgenin sera kenti olması ve don olaylarından dolayı vatandaşların elektrik kullanma mecburiyeti hususunda Antalya milletvekillerine gerekli bilgilerin verildiğini söyledi. Milletvekilleri aracılığıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanına ulaşıldığını ve ulusal kesintilerin bölgede uygulanmamasının istendiğini belirten Çetinkaya, bu sayede elektrik kesintilerinin bölgede en minimum seviyede yaşandığını kaydetti.
     CHP ilçe başkanının basın toplantısında Kent Bilgi Sistemi ile trafo yerleri birbirine karıştırdığını iddia eden Çetinkaya, şöyle devam etti:
     Belediye meclis kararıyla TEDAŞ tarafından trafo yapmak üzere istenilen yerlerin tahsisi yapılmıştır. CHP ilçe Başkanı Arif Kocacıkın bilgi yetersizliği açıkça görülmektedir. 2010 yılında alınmış olan meclis kararıyla trafo yerlerinin TEDAŞa tahsis işlemi yapıldı. CHP meclis üyelerinin bilgisi var. Bu açıklama yapılmadan önce keşke kendi partisinin meclis üyelerinden bilgi almış olsaydı. Böyle bilgisiz bir şekilde açıklama yapmak zorunda kalmazlardı.
     Belediye Başkanı Çetinkaya, ayrıca bu gün TEDAŞ İl Müdürü Bülent Gürel ile konu hakkında görüştüğünü, yaşanan kesintilerle ilgili bilgi aldığını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER