Kuraklık mağduru çiftçilerin borçlarına erteleme

Kuraklık mağduru çiftçilerin borçlarına erteleme


NİĞDE (A.A) - AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, kuraklık ve fırtına nedeniyle yaşanan ürün kaybından zarar gören çiftçilerin tarımsal kredi borçlarının bir yıl süreyle ertelendiğini ifade etti.
     Kavaklıoğlu, yaptığı açıklamada, 28 Ağustos tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararla 1 Ocak tarihinden bugüne kadar Niğdede meydana gelen kuraklık, sel ve su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu ve don gibi doğal afetlere maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ürünleri veya tesisleri en az yüzde 30 oranında zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelendiğini belirtti.
     Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının bir yıl süreliğine ertelendiğini ifade eden Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:
     Kararın yayınlanmasının ardından inceleme için Vali başkanlığında hasar tespit komisyonları görev alacak. Çiftçiler ertelemeden yararlanmak için bir ay içerisinde müracaat etmeleri gerekiyor. Zararlarla ilgili tarım müdürlüklerimiz ve ziraat odaları bazı raporlar tutmuşlardı. Tarım müdürlüklerimiz, Bakanlığa zarar gören üreticilerin müracaatlarını göndermişti. Yaklaşık 8 bin çiftçinin doğal afetten zarar gördüğü bilgisi vardı. Önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker, birkaç hafta önce özellikle çiftçilerimizin kredi borçlarının ertelenmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etmişti. 28 Ağustos tarihli Resmi Gazetede söz konusu erteleme kararı yayınlandı. Çiftçilerin sorunlarını ortadan kaldıracak çalışmalarımız sürmektedir.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Hakan Can Şahin
     Yaeyıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kuraklık mağduru çiftçilerin borçlarına erteleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER