Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru -Sarıkamış Müftüsü Uzunharman: Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet verilmemelidir


KARS (A.A) - Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, kurbanlıklara kesinlirken eziyet edilmemesi uyarısında bulundu.
     Uzunharman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban ibadetinin Allah rızası için yapılan bir ibadet olduğunu belirterek, kurbanın aynı zamanda kulu Allaha yakınlaştırdığını söyledi.
     Kuran-ı Kerimde kurban için çeşitli ayetlerin yer aldığını ifade eden Uzunharman, Nitekim yüce kitabımız Kuranda Onların etleri ve kanları asla Allaha ulaşmaz. Fakat Ona sizin takvanız ulaşır buyrularak kurban ibadetinin takva yönüne vurgu yapılmıştır dedi.
     Uzunharman, kesilen kurbanın akan kanıyla birlikte sahibinin günahlarının da bağışlanacağının Hz. Muhammed tarafından müjdelendiğine işaret ederek, kurban ibadetinin koyun, keçi, sığır, manda ve deve cinslerinin kanının akıtılmasıyla olacağını bildirdi.
     Küçükbaş hayvanın kurbanlık olabilmesi için 1 yaşını doldurması gerektiğini anlatan Uzunharman, şunları kaydetti:
     Ancak anası kadar gelişmiş ve 6 ayını tamamlamış bir kuzu da kesilebilir. Sığır, manda cinsi ise 2 yaşını doldurması lazım. Devede 5 yaşını bitirmiş olması gerekir. Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet verilmemelidir. Hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve kesim işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir. Kesim esnasında hayvanların, birbirlerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına özen gösterilmelidir.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kurban Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER